Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

U dugoj vezi ili braku između parova koji imaju duboku povezanost na onom prvobitnom, sirovom nivou duše i emocije, koja ih drži zajedno bez obzira na razlike u karakteru, ukusima i zajedničkim interesima, ali na temelju istih vrednosti i uverenja, one neuhvatljive “talasne dužine” koja se bolje oseća nego što može da se objasni, odnos se periodično menja.

Neko vreme ste mirni i nežni i puni podrške, u sledećem periodu se udaljavate, periodi strasti se smenjuju sa periodima nezainteresovanosti – ali nešto vas uvek vraća jedno drugome i verovatno već prepoznajete te ciklične promene kao zdravu dinamiku veze, koja ima svoje uspone i padove.

Da bi održali povezanost u trenucima kad se udaljavate, ili ste zabrinuti za stabilnost veze i osećete nesigurnost, držite se tih vrednosti koje delite. A to je dobra komunikacija, iskreni i smisleni razgovori, empatija, poštovanje, zahvalnost što imate jedno drugo, telesna bliskost, kao i lična nezavisnost – sve su to činioci trajne ljubavi, koji možda nisu svi istovremeno prisutni, osim u najharmoničnijim periodima.

Razgovarajte otvoreno i smisleno

Poverite partneru svoja osećanja i strahove, tražite podršku i razumevanje, naročito ako prolazite kroz neku ličnu krizu – to je prilika da partner iskaže empatiju i pruži vam jednostavnu i jedinstvenu utehu samim svojim prisustvom i razumevanjem. Razgovarajte o tome šta učite jedno od drugog, koje su to duhovne lekcije koje ste savladali ili kroz koje prolazite – partner je naše ogledalo i veoma je važno za lični razvoj sagledati sebe u tom ogledalu. Ukoliko trenutno prolazite kroz neki turbulentan period, setite se kako je bilo prošli put, kako ste to prevazišli i šta ste naučili, jer je i sada sigurno u pitanju neka lekcija koju treba da savladate.

Gledajte se u oči

Istraživanja su utvrdila da ljudi ne mogu da se netremice gledaju u oči i da istovremeno izražavaju svoje misli i osećanja – kad tražimo način da se izrazimo, obično gledamo na gore i u stranu, a kad slušamo šta neko govori, onda težimo da ga gledamo u oči. Ali kontakt očima nije vezan samo za razgovor, to je ona prisna i intimna komunikacija u kojoj, kad se pogledate, tačno znate da li partner želi nešto da vam saopšti, da li vam skreće pažnju na nešto šaljivo, ili vas upozorava, ili vas samo gleda sa nežnošću i zahvalnošću. Ti pogledi su rečiti i dragoceni – govore o tome da zaista vidite jedno drugo, da ste uključeni i ne uzimate partnera zdravo za gotovo.

Editors choice