Hot topics

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

Da li je tačno da na mladima svet ostaje?

1/2

U dugoj vezi ili braku između parova koji imaju duboku povezanost na onom prvobitnom, sirovom nivou duše i emocije, koja ih drži zajedno bez obzira na razlike u karakteru, ukusima i zajedničkim interesima, ali na temelju istih vrednosti i uverenja, one neuhvatljive “talasne dužine” koja se bolje oseća nego što može da se objasni, odnos se periodično menja.

Neko vreme ste mirni i nežni i puni podrške, u sledećem periodu se udaljavate, periodi strasti se smenjuju sa periodima nezainteresovanosti – ali nešto vas uvek vraća jedno drugome i verovatno već prepoznajete te ciklične promene kao zdravu dinamiku veze, koja ima svoje uspone i padove.

Da bi održali povezanost u trenucima kad se udaljavate, ili ste zabrinuti za stabilnost veze i osećete nesigurnost, držite se tih vrednosti koje delite. A to je dobra komunikacija, iskreni i smisleni razgovori, empatija, poštovanje, zahvalnost što imate jedno drugo, telesna bliskost, kao i lična nezavisnost – sve su to činioci trajne ljubavi, koji možda nisu svi istovremeno prisutni, osim u najharmoničnijim periodima.

Razgovarajte otvoreno i smisleno

Poverite partneru svoja osećanja i strahove, tražite podršku i razumevanje, naročito ako prolazite kroz neku ličnu krizu – to je prilika da partner iskaže empatiju i pruži vam jednostavnu i jedinstvenu utehu samim svojim prisustvom i razumevanjem. Razgovarajte o tome šta učite jedno od drugog, koje su to duhovne lekcije koje ste savladali ili kroz koje prolazite – partner je naše ogledalo i veoma je važno za lični razvoj sagledati sebe u tom ogledalu. Ukoliko trenutno prolazite kroz neki turbulentan period, setite se kako je bilo prošli put, kako ste to prevazišli i šta ste naučili, jer je i sada sigurno u pitanju neka lekcija koju treba da savladate.

Gledajte se u oči

Istraživanja su utvrdila da ljudi ne mogu da se netremice gledaju u oči i da istovremeno izražavaju svoje misli i osećanja – kad tražimo način da se izrazimo, obično gledamo na gore i u stranu, a kad slušamo šta neko govori, onda težimo da ga gledamo u oči. Ali kontakt očima nije vezan samo za razgovor, to je ona prisna i intimna komunikacija u kojoj, kad se pogledate, tačno znate da li partner želi nešto da vam saopšti, da li vam skreće pažnju na nešto šaljivo, ili vas upozorava, ili vas samo gleda sa nežnošću i zahvalnošću. Ti pogledi su rečiti i dragoceni – govore o tome da zaista vidite jedno drugo, da ste uključeni i ne uzimate partnera zdravo za gotovo.

Editors choice