Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Bred Pit (Brad Pitt) će zauvek biti samo lepotan, Džoni Dep (Johnny Depp) će biti Džek Sperou (Jack Sparrow), Leonardo Di Kaprio (Leonardo DiCaprio) će takođe biti Džek (Jack), ali onaj iz Titanika. Mnogi za Rajana Goslinga (Ryan Gosling) kažu da je “onaj mali iz Beležnice”. Ovom prilikom, pokušaćemo da ispravimo nepravdu nad izvanrednim mladim glumcem. Predstavljamo vam pet filmova mlade nade Holivuda.

“Preokret” (The Believer; 2001)

prva slika Filmonedeljak: Pet filmova sa Rajanom Goslingom

Gosling u ulozi neonaciste jevrejske veroispovesti...

Samo godinu dana pošto se tek nekoliko minuta pojavio u filmu “Sećanje na titane” (Remember the Titans) dobio je glavnu ulogu u filmu “Preokret”. Rajan tumači mladog američkog Jevrejina koji, umesto da redovno posećuje sinagogu, nosi majice sa kukastim krstom i priklanja se nacističkoj, antisemitskoj ideologiji. Za ovu zahtevnu ulogu, Gosling je nominovan za brojne prestižne nagrade, a neke je i osvojio.

“Jedinstveni Leland” (The United States of Leland; 2003)

druga slika Filmonedeljak: Pet filmova sa Rajanom Goslingom

Kada miran dečko završi u popravnom domu zbog ubistva...

Godinu dana pre no što će ostati upamćen kao Noa (Noah) iz Beležnice, dobio je priliku da tumači ulogu povučenog mladića koji je u mirnom američkom kraju počinio ubistvo. Treba imati na umu da je Rajan tada imao samo dvadeset dve godine, ali da mu to nije ni najmanje smetalo da u potpunosti uđe u dušu izuzetno zahtevnog lika.

“Pukotina” (Fracture; 2007)

treca slika Filmonedeljak: Pet filmova sa Rajanom Goslingom

Rajan se savršeno dobro snašao i u advokatskom odelu.

Samo četiri godine kasnije Gosling se našao rame uz rame sa jednim od najzvučnijih imena današnjice, Entonijem Hopkinsom (Anthony Hopkins). Rajan se našao u ulozi šarmantnog, na momente prepotentnog advokata koji dobija zadatak da osudi, uz odsustvo svakog dokaza, Teda (Entoni Hopkins) koji je ubio suprugu.

“Lars i prava devojka” (Lars and the Real Girl, 2007)

cetvrta slika Filmonedeljak: Pet filmova sa Rajanom Goslingom

Kako je imati gumenu lutku za devojku? A tek kako je imati Rajana za dečka?

Gosling je verovatno morao da pocepa ličnost kako bi iste godine kad je tumačio lik u Pukotini mogao da igra Larsa, zatvorenog mladića koji odbija svaki dodir sa okolinom. Sve se menja kada Lars odluči da “nabavi” devojku. Pogledajte kakav je šok porodice i okoline bio kada je predstavio novu izabranicu, koja je zapravo gumena lutka.


“Tužna veza” (Blue Valentine, 2010)

peta slika1 Filmonedeljak: Pet filmova sa Rajanom Goslingom

Pogledajte film o tome kako pukotine u vezi postaju ambisi u braku.

Rajan se još jednom našao u ljubavnoj drami, uz nešto stariju koleginicu Mišel Vilijems (Michelle Williams). Film posvećen uzburkanim bračnim vodama napravljen je tako da ne znate na čiju stranu da stanete, iako je režiser ipak bio malo naklonjeniji Rajanovom liku. S jedne strane divan je i krasan, ali u tolikoj meri da vam se to smuči, dok je ona isuviše agresivna i često neizainteresovana. A sve je počelo tako romantično.

U 2011. godini Rajan je snimio još tri filma, koje morate pogledati. Jedan od njih, “Ta luda ljubav” (Crazy, Stupid, Love) možete videti u nekom od bioskopa. Filmove “Drive” i “The Ides of March” možete pogledati na internetu, ili, možda ako nam se sreća osmehne, na predstojećem FEST-u.


Tamara Biljman je individua čiji je život potraga. Potraga za savršenstvom koje se krije u umetnosti, jer jedino je umetnost zaista veća od života, zar ne? Samo ona može da zaustavi vreme. Ne podnosim nikakva ograničenja i s toga sam kao moto prisvojila rečenicu Tristana Care: ’’Jedini prihvatljivi sistem je taj da se sistematski ne sledi nijedan sistem.’’

Editors choice