E sad, muškarci sigurno ulaze u ovakve priče, žene možda ređe i diskretnije. Zato ću se obraćati muškarcima, a ako se dame prepoznaju, neka mi diskretno stave do znanja.

Možda se osećate kao car sveta tako aktivni i angažovani. Živite barem za dva čoveka, a neko ne živi ni pola od toga. Imate ženu i ljubavnicu ili ste neuhvatljivi neženja sa dve, tri, a možda i više ljubavnica, koje sve računaju na vas i prema kojima gajite simpatije i volite ih na svoj način. Bez vezivanja i preteranog posvećivanja. Svakoj ćete priskočiti u pomoć, sa svakom se lepo provesti, svakoj govoriti nežne reči i osećati se ispunjeno. Koliko dugo to tako može? Verovatno dosta dugo. Ali, nekad, negde, koncentracija počne da vam popušta i gafovi se dešavaju.

large 7 Pet gafova zbog dvostrukog života

Sa seksa na seks

Ono što je na početku vaše karijere dugoprugaša na paralelnim kolosecima bilo avantura i privilegija, u jednom momentu postaće horor. Doći ćete iz kreveta jedne svoje mezimice da drugu odvezete negde, jer ima zakazano, a ispostaviće se da je otkazano i da će se ona radovati što imate neočekivano slobodno vreme da ga provedete u krevetu – jer to je ono što je njoj uvek na pameti i zbog čega vam se toliko i sviđala.

Nije problem, odradićete. Ali koliko puta to treba da se desi, pa da vam bude preko glave što je najbolja stvar postala nije problem?

Ups, mislio sam da si neko drugi

Kad zaspite uz nju, vi više ne znate koja je to ona. Možda ste uspeli da se organizujete da prenoćite kod one sa kojom do sada niste podelili to iskustvo, a možda često spavate pored one druge. I onda, u toku noći ili pred buđenje, uradite nešto na specifičan način koji ona sa kojom obično spavate baš voli, a ovu neprijatno ostavlja u šoku. Ujedite se za jezik pre nego što glasno izgovorite naslovnu rečenicu.

A posle sedite pa razmislite.

large 9 Pet gafova zbog dvostrukog života

Čini mi se da smo o tome već pričali

Ne čini vam se. Jeste već pričali o tome, ali ne sa njom, nego sa onom drugom. A možda i sa trećom. Ko će da popamti sve razgovore koje vodi u prisnim trenucima, kad su ti prisni trenuci u suštini slični, iako se odvijaju sa različitim osobama. Možda ćete se izvući na rasejanost, ali vama je jasno da ne držite stvari pod kontrolom baš onako kako ste mislili.

I na kraju više ne znate kome šta pričate

Paralelne veze zaista zahtevaju mnogo dovitljivosti, manevarskog talenta i bezočnog laganja. Lakše je kad je jedna od njih upućena u situaciju, pa nju ne morate da lažete (često), ali to je moguće samo ako je ona ljubavnica sa kojom zvanično varate ženu. Čik pokušajte da zvaničnoj ljubavnici ispričate o onoj nezvaničnoj, koja takođe misli da je jedina. A koju beše priču njoj servirate? Kad vidite preneražen izraz na nečijem licu, znaćete da ste pomešali priče.

Vadite se kako znate.

Kako se ono beše zoveš

Iz ovoga se nećete iščupati. Ako vam se desi da nazovete ženu, bilo koju ženu, pogrešnim imenom u pravom trenutku, izgubili ste je. Sve i da je mentalno ograničena zaljubljenošću u vašu neodoljivost, posumnjaće žestoko.

Na kraju će vas sve ostaviti, a to će se nekako poklopiti sa vašom potrebom da se fokusirate na jedan kolosek i jedan smer. Sa jednom osobom. Verovatno nekom šesnaestom, kojoj ćete sve ispričati i sa kojom ćete se zajedno smejati svom suludom avanturizmu.

Kakvo olakšanje, zar ne?

Izvor fotografija: weheartit.com


Aleksina Đorđević

Comments