10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Ljubomora nije nikakav začin ljubavi. Ako mu dajete realne povode, igrate se, pokušavajući da ga izazovete i navedete na neku reakciju, prilično ste psihopata. Ako vas maltretira ljubomorom koja nema nikakvih osnova, psihopata je on. A ako imate posla sa takvim, desiće vam se sigurno bar dve od onih stvari preko kojih ne smete da pređete. A možda i svih pet.

Hakovao vam je profil

To je jedan od najuobičajenijih savremenih načina kontrole. Blaža varijanta je da vam traži šifru, pa ćete onda sami voditi računa šta sa kim razmenjujete preko Fejsbuka. On neće moći dugo da ostane diskretan u ovome. Naći će neki razlog da vas isproziva, a vi ćete shvatiti da nije mogao drugačije da ga pronađe, nego na vašem profilu. Čik pokušajte da se opravdate za flertovanje i da objasnite ljubomornom momku da je to samo bezazlena igra. Za njega nije, čim je spreman ovako da napadne vašu privatnost. I to je samo početak. Svi ostali ispadi koji sigurno predstoje, mnogo su gori.

Optužuje vas za prevaru

On u svakom muškarcu vidi pretnju. Ali najverovatnije je da će vas isprozivati da se muvate ili gore od toga, sa nekim njegovim prijateljem. Ako ne veruje vama, zašto ne veruje prijatelju? Zato što psihopata nema prijatelje. Svi su protiv njega. Hoće da ga iskoriste i još gore – da naprave budalu od njega. A on nije budala i pokazaće on svima. Ovo je trenutak da pokupite pinkle i pobegnete u nepoznatom pravcu.

1390202480 man punches another man in face Pet ljubomornih ispada preko kojih ne smete da pređete

Uhodi vas

Proverava vaše kretanje. Koristi elektronska pomagala, snima, prisluškuje. Ispituje vaše prijateljice, upada kod vas kad ga ne očekujete, pojavljuje vam se na poslu. Prati vas. I sigurno će otkriti nešto sumnjivo, jer njemu je sve sumnjivo. Ako odmah ne reagujete, prelazite na sledeći nivo. Počinju pretnje.

Preti da će vas ubiti

Preti vam batinama, preti samoubistvom, ali preti i da će vas ubiti. Zabrinite se. Nemojte gubiti vreme u neverici. Ne ispitujte mu ludilo. Ne znate na šta je spreman i kad će da mu kvrcne. Prijavite ga. Možda je obična kukavica, kao što nasilnici često jesu, ali možda je i ozbiljan ludak. Setite se onih slučajeva iz novina i komšiluka. Reagujte.

Udario vas je

Mnogo ste se posvađali. Mnogo ste ga izazvali. Mnogo ste ga naljutili. Ne, ne i ne. Ne postoji vaša odgovornost u tome što je on dozvolio da mu ruka krene. Ako vas je udario, hteo je to. I opet će. Ne verujte pokajanjima i suzama. Ne čekajte da se desi ponovo. A desiće se.

Ako ste doživele neke od ovih ljubomornih ispada, znate koliko ste se prešle kad ste rešile da pređete preko njih. Upozorite one koje upravo nameravaju da oproste ono što vodi u neoprostivo.


Aleksina Đorđević

Editors choice