Tridesetogodišnji glumac koji nas je osvojio u mnogim filmovima, prvi put u komediji – nastavlja da osvaja.

Na pitanje šta ga je navelo da snimi ovaj film, odgovara u istom trenu – razlog je Stiv Karel (Steve Carell). Kada je prvi put došao u Los Anđeles, imao je malu ulogu u pilot seriji u kojoj je glumio Stiv. Rajan je bio oduševljen Stivom i njegovim talentom, postao je njegov veliki fan i odgledao sve njegove filmove. Bio je veoma zainteresovan da ponovo sarađuju.

crazy stupid love movie image ryan gosling steve carell 03 Pet minuta sa... Rajanom Goslingom

Ryan Gosling i Steve Carell

Zadovoljan je što je prihvatio ulogu u komediji i u šali odgovara da je oduvek mislio da je smešan, iako ga niko nije podržavao u tome. Veoma je želeo da glumi u komediji i oduševio ga je scenario filma. Smejao se naglas sve vreme dok je čitao.

O svom liku Džejkobu (Jacob) kaže da ga je na prvu loptu čak asocirao na lika iz Jersey Shore – a, Mike The Situation – a! Džejkob obožava sebe i pun je neke mudrosti koju rado želi da podeli.

O koleginici u filmu, Emi Stoun (Emma Stone), kaže: “Bilo je malo zastrašujuće raditi sa njom, jer je jako dobra u svom poslu. To je zaista fascinantno, uzimajući u obzir koliko je mlada. Ona je kao Gilda Rander (Gilda Radner), to joj je omiljena glumica.”

crazy stupid love movie image ryan gosling emma stone 051 Pet minuta sa... Rajanom Goslingom

Crazy Stupid Love / Sa koleginicom Emom

Ono što mu se najviše dopada u filmu: “Zabava, sve je bilo interesantno i zabavno!” Na snimanjima koje je ranije radio, uglavnom je bilo mnogo više dramatike i ozbiljnosti, dok je u ovom filmu sve bilo potpuno nepretenciozno.

Iako se spekuliše da li su njegovi trbušnjaci u filmu pravi ili ne, ono što nas nikako ne ostavlja ravnodušnim jeste Rajanovo oblačenje u filmu “Ta luda ljubav” (Crazy, Stupid, Love).

U romantičnim komedijama često se dešava da devojku koja je bila ružno pače pretvore u labuda, ali u ovom filmu u ozloglašenoj sceni preobražaja neočekivano učestvuje muškarac kome pomaže – takođe muškarac! Iza kamera, ovaj fantastičan preobražaj je omogućila proslavljena kostimografkinja Dejna Pink (Dayna Pink).

Od Rajanovog lika želela je da napravi zavodnika koji je moderan, ali i šarmantan i opušten u isto vreme, mada ne toliko da bude hipster.

crazy stupid love 628 Pet minuta sa... Rajanom Goslingom

Osoba od stila

Što se dizajnera tiče, Dejna je u Francuskoj pronašla Gossuin-a, koji isključivo izrađuje košulje. Za Rajana su urađene blago providne, sa fantastičnim manžetnama. Od velikih imena, bilo je tu malo Alexander McQueen -a i Lanvin– a, i nekoliko Versace cipela. Bilo je tu i nekih vintage stvari.

Dejna takođe objašnjava Rajanovu rečenicu u filmu: “You are better than the Gap”. Ovde se ne kritikuje Gap kao marka, već se jednostavno objašnjava da se modni preobražaj ne može napraviti u radnji tog tipa, namenjenoj za širu populaciju.

Za kraj, Dejna naglašava da je kod muškog stila najbitnije izabrati pravu veličinu i naći dobrog krojača koji će nekada po meri sašiti mnogo bolje odelo od onog koje se može naći u velikim robnim kućama. Mnogi poznati dizajneri imaju linije sa pristupačnijim cenama, Ermenegildo Zegna ima odličnu liniju Z Zegna.

Rajan je proglašen za jednog od najbolje obučenih glumaca, stoga i njegov lični stil može da vam posluži kao odlična inspiracija.


Anastasija Milojević je diplomirani ekonomista koji obožava fotografiju, modu i muziku (bez koje je dan nepotpun). Retko, ali rado slika, a sada najčešće bloguje na Butterfly Dreamer. U potpunosti se slaže sa Marilyn Monroe: “Dajte devojci prave cipele i osvojiće svet!”

Comments