Uživanje u seksu i seksualnosti deo je života odraslog i zrelog ljudskog bića. Neke istine o tome kada, kako i zašto je najbolje, stičemo iskustvom.

Hemija mora da postoji

Sve počinje od početka. Od osnove. Sa bazičnih, nižih nivoa, ide na više, nadgrađujući osnovu. Mnogo puta ćemo osetiti tu privlačnost na najnižem nivou, bez ikakve realizacije, ali teško da ćemo sa nekim uživati najbolje što možemo, ako ne treperimo u njegovom prisustvu. Možda možemo, ako pokušamo. Ali ako ne postoji hemija, sva je prilika da nas ništa neće navesti na takav pokušaj.

Koliko je istina da se bez nje ne može, toliko je istina i da je hemija prevarantska i da će vas vezati za nekog sa kim je sve osim seksa pogrešno, neadekvatno, a ponekad i čist horor.

Hemija je neophodna, ali ne treba joj verovati.

Najbolji je bez kondoma

Pa jeste. Isto tako mogu da kažem i da je seks najbolji bez pameti. Jer jeste. Guma je distanca i koliko god bila tanka, neophodna i jedini razuman izbor, bolje je bez nje. Obično se na tu distancu žale muškarci, a ima ih koji prosto ne mogu da održe erekciju sa kondomom. Ženama kao ne smeta, međutim, guma ponekad izaziva iritaciju. Osim toga, miriše na gumu. Ako je dodata neka aroma, to je i dalje guma, sa mirisom jagode, što nimalo ne doprinosi ugođaju.

I preko kondoma nećemo osetiti kad on počne da pulsira…

on a friday morning9 Pet najvećih istina o seksu

Da li znaš još neku?

Ljubav i poverenje su zakon

Između ostalog i zato što onda kondom nije neophodan. Može se izabrati neko manje remeteće kontraceptivno sredstvo, može se rizikovati, jer smo spremni da preuzmemo odgovornost, a možemo i da se opustimo i pravimo decu.

Možemo da eksperimentišemo i da se ne osećamo loše, ako za nešto nismo raspoloženi ili nam ne ide.

Možemo da pomeramo granice.

I možemo uvek da se vratimo onome u čemu smo uigrani.

I možemo da vodimo ljubav. A možemo i samo da se kresnemo.

Comments