Ova zima koja je potrajala i duže nego što je trebalo, konačno je iza nas, nadamo se, i možemo da počnemo da se radujemo proleću kao i da našu garderobu pripremamo za predstojeću sezonu. Uvek možete ići linijom manjeg otpora i odabrati najklasičnije komade prolećne garderobe kao što su bela košulja, kožna obuća, jakna za sve prilike i najobičnija majica, ali za one muškarce koji vole da ekperimentišu sa modom i da osvežavaju svoj stil, mi nudimo nekoliko korisnih ideja i saveta.

Pre nego što porazgovaramo o novim, modernim krojevima, da se podsetimo šta je bilo moderno prethodne sezone.

slika prisećanje11 Pet neizostavnih komada muške garderobe

Teksas jakne su apsolutno obeležile prošlu sezonu

Teksas jakna

Svakako jedan od materijala koji je preovladavao na ovogodišnjoj Nedelji mode u Parizu je teksas. Sve dok ne pokušate da ukombinujete svoju teksas jaknu sa još teksasa, jer je to blizu nemogućem, ovaj komad garderobe uvek će biti pun pogodak, jer se lako uklapa sa skoro svim bojama i materijalima.

Ove sezone prestaju da budu moderne široke teksas jakne inspirisane modelima iz devedesetih, već su se kreatori okrenuli inovativnijem pristupu. U trendu su pre svega uže jakne koje su u nekim slučajevima skrojene i zajedno sa drugim materijalima. Ova kombinacija je daleko lepša u praksi nego na papiru, pa evo nekoliko primera za inspiraciju:

slika teksas2 Pet neizostavnih komada muške garderobe

Uži modeli ove sezone su IN

Cvetni dezen

Svaki muškarac koji kaže da je cvetni dezen previše ženskast zvanično je staromodan. U realnosti, ovim dezenom i printovima poslužili su se jedni od najeminentnijih imena u modi kao što su Christopher Kane, Givenchy i Riccardo Tisci.

Slažemo se da je nekada previše da obučete ‘vrišteću’ košulju sa printom botaničke bašte, ali ako se takav dezen pametno uklopi sa drugim detaljima ili su boje nešto svedenije, ovaj trenutni trend može da izgleda veoma elegantno.

Ukombinujte košulju sa cvetnim dezenom uz neku jednobojnu majicu ili jednostavnu prolećnu jaknu što će vašem stilu dati savršen balans između originalnosti i muževnosti.

Slika cvet nekada2 Pet neizostavnih komada muške garderobe

Cvetni print

Slika cvet sada2 Pet neizostavnih komada muške garderobe

Izaberite omiljeni odevni komad sa cvetnim printom

Šortsevi sa printom

Mnogi bi se složili da su stvari otišle predaleko u muškoj modi i da ovakvim trendom kuće poput Prade i Saint Laurenta samo pokušavaju da pomere granicu onoga što je nosivo i dopustivo u muškom oblačenju.

Šorts sa jakim printom može izgledati previše ekscentrično, međutim ukoliko je ostatak kombinacije jednostavan i elegantan, pažljivo skrojen šorts sa zanimljivim dezenom daće dozu potrebne jedinstvenosti u oblačenju i naznačiće da ste neko ko prati trendove.

Nekada:

slika šortsevi nekad2 Pet neizostavnih komada muške garderobe

Pratite modne trendove

slika šortsevi sada2 Pet neizostavnih komada muške garderobe

Šortsevi sa printom

Sakoi u pastelnoj boji

U ovom slučaju razmišljajte više u pravcu sakoa iz pedesetih nego u pravcu ‘Poroci Majamija’ iz osamdesetih i već ste na pola puta ka savršenoj kombinaciji. Sako u bojama kao što su pastelnozelena, roze ili krem postaje jedan od komada garderobe koji morate imati u svom ormaru ukoliko vam je moda važna. Ovo je odlična opcija za one malo ozbiljnije muškarce koji se ne pronalaze u jaknama od teksasa, cvetnom dezenu ili majicama koje su par brojeva veće – trendovi koji su zavladali ove sezone.

Za one koji su spremni na poduhvat oblačenja odela sa kratkim pantalonama, pastelni sako je pametan i zanimljiv izbor.

slika sako nekad2 Pet neizostavnih komada muške garderobe

Pastelne nijanse

Naočare

Naočare. Sećate li ih se? Svi oni koji, u toku ove preduge dosadne zime, nisu bili dovljno smeli da ih nose i po oblačnom vremenu ili u klubu, verovatno su zaboravili da su naočare jedan od krucijalnih modnih detalja.

Konačno smo pobegli od trenda naočara koje izgledaju kao jeftina plastika i kao nešto što bi nosio lik iz japanske video igrice i uplovili u more klasičnih prefinjenih modela kao što su pilotske naočare ili nešto kockastiji oblik sa zlatnim i hromiranim detaljima. I sve to zahvaljujući brendovima poput Dolche & Gabbana i Calvin Klein.

Nudimo vam nekoliko predloga za idealan oblik naočara koji konačno možemo opušteno nositi, jer je sunce napokon stiglo!

slika naočare nekada1 Pet neizostavnih komada muške garderobe

Moderni aksesoari

Ponudili smo pet predloga za proleće/leto ove godine, a na vama je da odaberete ono što će najbolje označiti vaš stil. Ukombinujte to sa nekim svojim detaljem kako biste se izdvojili i slobodno iznesite svoj stav u vezi sa gorenavedenim trendovima u komentarima ispod.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments