Razlozi zbog kojih nam nauka preporučuje seks, isti su kao i bilo koji zdravorazumski razlog koji vam pada na pamet, onako, na prvu. Seks održava kondiciju, dobar je za cirkulaciju i kožu (to je ono kad nam kažu da blistamo, a mi se u stvari razbijamo od seksa), utešan je i ume da nam ulepša dan koji bismo radije zaboravili, održava nam hormone u balansu, što je dobro za ciklus i uopšte, dobar je za zdravlje i psihičku stabilnost.

I to, kažu naučna istraživanja, treba da radimo svakodnevno. Ma daj. Nauka se ne bavi nijansama i individualnim razlozima, zbog kojih ozbiljnu preporuku da se seksamo dnevno, možemo da protumačimo kao poruku da se jebemo.

Seks nije fizička disciplina

Ne možemo ga koristiti za održavanje forme, postizanje kondicije ili energetsko balansiranje, onako kako koristimo teretanu, trčanje i jogu. Mislim, zamislite samo: najbolji termin za jogu je ujutru, a vežbama istezanja i uvrtanja, kombinovanim sa disanjem i opuštanjem, postižemo energetski balans koji nas priprema za optimalno dnevno trošenje energije. Za sve što treba da uradimo, damo, primimo, za obilje informacija koje će proći kroz naš sistem i koje će ga manje zaprljati ako smo uravnoteženi i mirni.

Nema puno žena koje su ujutru spremne za seks, a ima ih mnogo koje se sa velikim zadovoljstvom i predanošću bave jutranjim vežbanjem. Ili zamislite scenu u kojoj tokom seksa nastojite da angažujete određene grupe mišića i svaki čas komandujete partneru da vas ovde optereti, a onde povuče, jer danas radite leđa. A sutra je na redu zadnja loža, pa se vi snađite.

Pet razloga da ne poslušamo naučne razloge za seks Pet razloga da ne poslušamo naučne razloge za seks
Comments