“Leteći Irci” kako nazivaju članove plesne trupe “Lord of the dance” nastupiće u subotu, 20. oktobra u Kombank Areni i još jednom ostaviti bez daha sve prisutne. Iako već godinama ne nastupa sa njima, idejni tvorac i glavni koreograf Majkl Fletli upoznat je sa svakim nastupom svojih plesača, a kao jednog od svojih “zamenika” u prvoj postavi koja dolazi u Beograd, postavio je Džejmsa Kigana (James Keegan). Džejms se trupi pridružio 2003. godine na lični poziv Fletlija i od tada je glavna zvezda predstave.

Evo pet razloga zbog čega treba pogledati “Lord of the dance” prema Džejmsu Kiganu:

Doživljaj

“Lord of the dance” nije obična predstava zbog mnogo razloga. Slušao sam reakcije publike širom sveta više godina i zaključio da je “vau faktor” fantastična koordinacija plesa kada svi članovi trupe plešu u istoj liniji iste korake. To je nešto što publika ranije nije mogla da vidi i pruža neverovatan doživljaj.

Priča

Predstava je klasična priča o sudaru dobra i zla koji publici predstavljaju najbolji irski plesači na svetu. Kroz radnju vas vode solo izvođenja vodećih plesača kao i spektakularne koreografije, a kulminaciju predstavlja duel “Lorda” i “Don Dorcha” u uzbudljivom nadmudrivanju brzim ritmičnim koracima.

IMG 6819 4368x2912 Pet razloga zbog kojih ne smete propustiti Lord of the Dance

Zavolećete njihov ples!

Pokret

Od trenutka kada se ugasi svetlo do poslednjeg bisa, publika prisustvuje preciznom plesanju i sjajnim koreografijama. Na bini se pojavljuje 40 plesača koji su trenirani po najvišim standardima. Energija plesa se stalno povećava pružajući osećaj publici da i ona nastupa na sceni.

Muzika, svetlo i efekti

Pored spektakularnog plesa, šou ima i veoma talentovane muzičare i divnog pevača. Muzika se tokom cele predstave izvodi uživo. Sve vreme svetlo pomaže u oblikovanju posebne atmosfere i vodi kroz mračne i misteriozne delove do svetlih, šarenih i veselih dok se dramatični efekti pojačavaju specijalnim efektima.

Istorija

Tokom 16 godina “Lord of the dance” je jedna od naprodavanijih i najslavnijih plesnih predstava na svetu! Odigrana je u preko 50 zemalja kao što su Japan, Singapur, Tajvan, Australija, Dubai, Meksiko, Amerika, Južna Afrika, Kanada i skoro u svim evropskim zemljama. Lista zemalja se stalno povećava. Presrećan sam što sam tako dugo deo ove slavne trupe.

Majstori plesa, LORD OF THE DANCE, dolaze u Kombank Arenu, 20. oktobra, gde će predstaviti nove koreografije. Za 16 godina koliko postoje, prerasli su u profesionalnu organizaciju koju čine dve stalno aktivne trupe koje nastupaju po celom svetu. U Beograd dolazi glavna, prva trupa koju čini 40 plesača.

Ulaznice po cenama od 2200, 2500, 2900, 3300 i 4000 dinara u prodaji su na na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs. Call center  0900/11 00 11 od  10 do 22h, dostupan je svih sedam dana u nedelji.

Comments