Ono što je haljina za večernji izlazak, to je kupaći kostim za plažu ili bazen preko dana. Svaka devojka želi da ima najlepši kupaći i da u njemu savršeno izgleda, što je i razlog zašto biraju skuplje i kvalitetnije modele. A kako vaša investicija ne bi bila uzaludna, trebalo bi da vodite računa o pranju i održavanju, jer sunce, hlor, so, pesak, pa čak i krema sa zaštitnim faktorom mogu loše da utiču na vlakna kupaćeg kostima i učine da se on brzo pohaba.

Da li prati kupaći u mašini ili ne, da li ga prati ručno sa deterdžentom ili bez deterdženta – sve su to neka zbunjujuća pitanja na koja devojke imaju različite odgovore. Pročitajte naših nekoliko saveta koji su jednostavni, a sigurno korisni.

kupaci1 Pet saveta za održavanje kupaćeg kostima

Da vaša investicija ne bude uzaludna, vodite računa o održavanju kupaćeg kostima

Prvo, nije neophodno svaki put prati kupaći sa deterdžentom kada ga nosite, ali je neophodno, tj. poželjno je da ga barem posle plivanja i sunčanja isperete hladnom vodom sa česme. Na taj način ćete ukloniti većinu znoja, hlora i prljavštine.

Drugo, kada perete kupaći posle nekoliko nošenja, okrenite ga naopačke kako biste sačuvali boju i koristite tečni deterdžent jer je nežniji i blaži. Neka se kiseli nekoliko minuta u mlakoj vodi, a zatim ga isperite.

Treće, kada cedite kupaći posle pranja, ne uvrćite ga i ne gužvajte. Nežno ga stiskajte kako biste uklonili višak vode i raspravite ga da se tako osuši.

Četvrto, već smo napomenuli okretanje kupaćeg kostima naopačke prilikom pranja, ali ostavite ga da se tako i osuši jer ćete sprečiti da boja izbledi. Takođe, bolje je da se kupaći suši u zatvorenom prostoru ili u hladu.

Peto, mašina za veš nije dobra ideja za pranje kupaćih kostima. Jedini izuzetak može biti početak ili kraj sezone, kada se spremate ili da ga obučete prvi put posle dužeg vremena ili da ga odložite na neko vreme. Tada ga perite u zaštitnoj mrežici za osetljiv veš i na najnižoj temperaturi.

Izvor fotografija: stylecaster.com


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

 

Comments