Ovaj tutorijal smo podelili na tri dela. Dakle, u svakom delu po pet namirnica koje bi trebalo izbegavati ako želite da budete fit!

Gotove salate

Samo zato što ste čuli reč “salata” u nazivu jela to ne znači da je u pitanju zdrava hrana. Veliki broj restorana i prodavnica hrane pripremaju salate sa bezbroj dodataka, poput sira i mesnih prerađevina, pune proteina koje mogu da sadrže i do 900 mg natrijuma. I to ne računajući preliv za salate!

Čips

Kao što kažu u reklamama, ne možete da pojedete samo jedan, a nekontrolisan unos čipsa svih mogućih ukusa može da rezultuje u povišenom nivou masti i poješćete preko 300mg natrijuma bez obzira na nutritivne informacije u kojima je navedeno nula trans-masti.

sladoled Petnaest najlošijih izbora tokom dijete (1. deo)

Pokušajte da odolite sladoledu u ovim toplim danima

Sladoled

Svi poželimo da ponekad pojedemo sladoled, ali ono što bi zaista trebalo da želimo jeste njegov zdraviji rođak, smrznuti jogurt. Jedna uobičajena porcija sladoleda sadrži 25g šećera i masti i ako ste zainteresovani za statistiku, možete kroz sladoled da unesete trećinu ukupne količine kalorija koje su vam potrebne tokom dana.

Comments