4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Pjer Karden (Pierre Cardin) je ime koje postoji na svetskoj modnoj sceni preko 60 godina. Od kada je zakoračio na modnu scenu davne 1945. godine u Parizu, on nije prestao da pomera granice, pa čak i sada, u svojim devedesetim, i dalje ne staje.

slika 155 Pierre Cardin: Magija francuske mode

Neki od njegovih modela

Pjer je radio za istaknutu modnu kuću Christian Dior i imao je sreću da se u njoj nađe od njenog samog osnivanja 1946. Par godina kasnije osnovao je svoju kompaniju koja je prvo dizajnirala maske i kostime za pozorište. Nakon sticanja bogatog iskustva on je počeo da dizajnira za žene, a pošto su se te kolekcije pokazale veoma uspešnim, proširio je svoj posao i na polje muške mode.

slika 257 Pierre Cardin: Magija francuske mode

Jedan od njegovih mnogih parfema

Sa zanimljivim krojevima i originalnim idejama, ali i sa izvanrednim smislom za biznis, šezdesete su bile njegova zlatna dekada i period kada je osvojio svet. Kako je forma uvek bila najzanimljivije odličje njegovih modela, on se uklopio u Space Age period, kada su se nosili neobični futuristički modeli. Inspiracija za forme i geometrju u njegovom dizajnu možda je došla iz čestih poseta Japanu. On je jedan od prvih dizajnera sa zapada koji je inspiraciju tražio na istoku.

slika 343 Pierre Cardin: Magija francuske mode

Njegov dom u Kanu odiše istim elementima kao i njegova odeća

Uspeh postignut u ranijem periodu bio je odlična podloga da od svoje kompanije napravi globalno carstvo. Kako je uvek imao dar da napipa puls dolazećeg vremena i pre nego nam ono zakuca na vrata, Pjer je među prvima počeo da koketira sa prêt-à-porter mode i izdavanjem licenci. On je želeo da svoje modele učini dostupnim široj narodnoj masi, zbog čega je u jednom periodu bio izbačen iz francuske nacionalne komore (Chambe Syndical). Svojim postupcima pokazao je da želi da krši stara i piše nova pravila – kako na polju mode, tako i u ostalim sferama svog biznisa. A putem licenci njih je bilo mnogo i na tržištu se pojavilo mnoštvo proizvoda sa njegovim imenom, od vode, automobila, tiganja, parfema do nameštaja. Ni njegova strast prema nekretninama nije se pokazala kao loš poslovni potez, pa je sa svojom ogromnom kompanijom on bio preteča velikim modnim brendovima koji nam dolaze kasnije.

Slika 447 Pierre Cardin: Magija francuske mode

Na beogradskoj reviji

Ovaj fascinantni čovek, jedan od najvećih modnih dizajnera svih vremena, imao je priliku da prikaže svoje modele i pred beogradskom publikom. To je bilo prošle godine tokom Beogradske noći mode, kada je predstavljeno oko 200 modela, a dizajner je i sam prisustvovao događaju. Prihod od revije je bio namenjen mališanima u domovima za nezbrinutu decu širom Srbije. Spojeno je tako i lepo i dobro i nadamo se da će Beograd imati još takvih događaja, a i da ćemo u radu ovog fenomenalnog dizajnera uživati još dugi niz godina. Ekskluzivnu obuću ovog brenda možete naći u Beogradu u radnji Concept, a za više informacija posetite naš modni vodič.


Ivona Josipović – večita skitnica sa koferom punim uspomena i bogatim skladištem snova. Autorka je bloga “The Smoke Detector”.

Editors choice