U vreme kada nam ponude banaka za štednju dolaze sa svih strana, teško je odlučiti se za banku kojoj možete najviše da verujete. Ja sam imala isti problem kada sam odlučila da svoju ušteđevinu “zaštitim” od besomučnog trošenja kom sam sklona, te sam se, nakon kraćeg istraživanja, ali i na preporuku dečka, odlučila za oročenu štednju u Piraeus banci i, verujte mi na reč, nisam se pokajala.

piraeus banka 1 Razlog da već danas počneš da štediš

Zašto baš Piraeus od svih banaka koje se nalaze u našem bankarskom sektoru? Zato što Piraeus banka ima najraznovrsniju ponudu oročene štednje i pritom poštuje princip povoljnih kamata 365 dana u godini. Ono što me je takođe oduševilo je podatak da Piraeus banka, povodom Nedelje štednje, poverenje svojih štediša nagrađuje specijalnom ponudom koja važi za depozitne proizvode – Piraeus 50 oročenom dinarskom i štednjom u evrima, kao i Piraeus 100 oročenom štednjom u evrima.

piraeus banka 2 Razlog da već danas počneš da štediš

Zvuči komplikovano na prvo čitanje, ali verujte mi, nije. U pitanju je ponuda koja me je potpuno privukla, a koja se u slučaju Piraeus 50 oročene štednje u evrima, uz akcijske kamate, odnosi na mogućnost da klijenti uvek na raspolaganju imaju do 50% ukupnih sredstava sa partije depozita bez razoročenja partije. Dakle, podizanje uloga može biti jednokratno ili uzastopno, tako da zbir bude do polovine oročene sume. Još jedna posebna pogodnost ove ponude ogleda se u činjenici da klijent zadržava dogovorenu kamatu čak i ukoliko ranije podigne svoja sredstva. Ovaj tip štednje idealan je za sve ljude koji žele da značajno uvećaju svoj kapital, minimalni iznos depozita je 1000 evra, dok je sredstva moguće oročiti na period od 6 i 12 meseci.

Kada je o Piraeus 50 dinarskoj oročenoj štednji reč, pored uvek dostupne polovine oročenog novca, imate mogućnost značajno više kamatne stope i prihod od kamate koji nije opterećen porezom, pa tako dobijate celokupan iznos kamate bez ikakvog odbitka. Nasuprot ovom tipu štednje, Piraeus 100 oročena štednja u evrima podrazumeva period oročenja od 25 meseci i kamatnu stopu koja raste srazmerno dužini oročenja. Na ovaj način, podizanjem celokupnog uloga ostvarujete kamatu predviđenu za momenat razoročenja.

piraeus banka 3 Razlog da već danas počneš da štediš

Znam, zvuči komplikovano i apstraktno, naročito ako ne razumete bankarsku terminologiju, ali i za to postoji rešenje. Posetite neku od poslovnica Piraeus banke i od ljubaznih ljudi koji tamo rade dobićete sve željene informacije. Ljudima iz Piraeus banke su njihovi klijenti uvek na prvom mestu!

Jasna Đorđević

Comments