Svetom vlada urbani mit kako devojke padaju na ustaljene fraze, a kako momci bivaju još veći frajeri ako ih koriste. Netačno! U prethodnom delu članka naveli smo vam pet fraza, sada navodimo još pet.

Čitajte i zapamtite šta nikada ne smete da iskoristite kada muvate devojku!

– “Veruješ li u ljubav na prvi pogled ili da prođem pored tebe još jednom?”

Jeste simpatična fraza, priznajemo, ali znate li zašto je loša? Previše je nadobudna! Mnogim devojkama su nadobudni tipovi simpatični, naročito ako dobro izgledaju, ali ovakva rečenica zvuči kao da je umočena u ego tipa koji je izgovara, prosušena, pa umočena opet. Bljak!

– “Izvini, mislim da mi dođeš piće.”

– “Zašto?”

– “Zato što sam ispustio svoje kada sam te video sa drugog kraja lokala. Pio sam pivo, a ja sam… (kažete svoje ime).”

Koliko gluposti na jednom mestu! Ne samo da će misliti da se previše tripujete, već i da ste škrtica. Nakon što ste izblebetali ovakvu rečenicu, zaista niste u poziciji da joj išta tražite. Makar vi budite osoba koja se nudi da plati piće.

slika118 Pitali smo žene: 10 najgorih rečenica kojima su ih muškarci muvali (2. deo)

Budite prirodni i potrudite se da uživa u vašem prisustvu

– “Je l’ tvoje ime Gillette?”

– “Jer si ti najbolji komad koji čovek može da dobije.”

Tipovi koji koriste ovakve rečenice za muvanje misle da su veoma slatki i simpatični, ali im, zapravo, treba zabraniti ulazak u klubove zauvek. Žele da se povežu sa devojkom, a zapravo ispadaju frikovi koji gledaju previše TV-a.

– “Dolaziš li često ovde?”

Mada zvuči kao najobičnija rečenica, ovo je, zapravo, jedna od najgorih rečenica kojom možete da priđete devojci. Ovakvim pitanjem poručujete da:

1. ste na tom mestu stalno/često i već znate ko tu sve dolazi

2. da ćete dolaziti stalno zbog nje i time ćete je naterati da nabavi zabranu prilaska.

Muvajte devojke sa stilom!

Ako nas pitate, muškarci često prilaze ženama na sasvim pogrešan način. Bilo da je zbog straha od toga da budu odbijeni ili iz lične gluposti, muškarci umeju, čak i nesvesno, da uvrede osobu kojoj prilaze ili da budu veoma neljubazni. Verujemo da je razlog korišćenja ovih ustaljenih fraza to što se boje da će nekom svojom rečenicom ispasti glupi, pa se zbog toga i ponašaju previše arogantno. Sa ovim frazama nema pozitivnog izlaza – ako ste preozbiljni, ismejaće vas. Ako se zavitlavate, ismejaće vas. Dakle, šta uraditi?

Opustite se i stavite joj do znanja da ste svesni da joj prilazite na klišeiran način. Možda neće pasti na kolena od oduševljenja, ali će sigurno uzeti u obzir nastavak razgovora sa vama. Ostalo je na vama.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments