Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Plan za savršeno telo

Plan za savršeno telo

1/2

Često u fitnes centru viđam momke i devojke koji dolaze na trening bez ikakvog plana. Trening im se, posebno devojkama, svede na kardio sprave, najčešće traku, ili na vežbice skinute sa Youtube-a, a da pritom ne znaju ni zašto to rade ni šta time postižu. Epilog je, naravno, gubitak motivacije i brzo odustajanje.

Kada počnete da se bavite svojim izgledom i zdravljem i kada rešite da odlazak na treninge ne bude uzaludan, imajte uvek na umu da je vaš potencijal neograničen i da ne postoji nijedan jedini razlog zbog koga ne biste mogli da izgledate kao top fitnes modeli iz časopisa. Svako to može! Prvi korak koji treba na napravite je da jasno definišete svoj cilj, bilo da se radi o skidanju prekomerne kilaže, povećanju mišićne mase, definiciji ili boljoj kondiciji, zatim da napravite konkretan plan treninga koji će biti prilagođen vašem trenutnom stanju i onome što ste zacrtali kao metu i, možda najvažnije u svemu, da istrajete u svojoj nameri.

vezbanje1 Plan za savršeno telo

Odredite cilj

Jasan cilj u treningu, kao i u životu, pola je obavljenog posla. Ukoliko nemate jasnu viziju i niste objektivni, izgubićete puno vremena u neproduktivnom radu. Takođe, ukoliko sebi postavite veoma velike zahteve, možete doći u situaciju da se demotivišete. Uvek imajte na umu da je za ovakav projekat potrebno vreme i da je za vas mnogo podsticajnije da krenete malim koracima. Određujte manje ciljeve, za čije ostvarenje vam je potrebno četiri do osam nedelja.
Na primer, možete sebi zadati cilj da leti izgledate definisanije. To podrazumeva da morate napraviti detaljan plan treninga i ishrane, koja će prvenstveno obuhvatati varijacije ugljenih hidrata, kao i povećan unos proteina, kako kroz ishranu tako i suplementaciju.

Editors choice