Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Kako da pomogneš svojoj BFF da ima više samopouzdanja i vere u sebe?

U tržnom centru Ušće, košarkaš Crvene zvezde Beograd Adam Morison, kao i trener Svetislav Pešić, promovisali su akciju za borbu protiv dijabetesa “Pobedi sa mnom”. Ovo je odličan način da se javnosti skrene pažnja na ovu bolest, kao i da se mladima pruži podrška da istraju u bilo kom životnom pozivu, bez obzira na probleme koje imaju. Sve je u redovnoj kontroli šećera u krvi, a kao jedan od pokazatelja da se u sportu mogu ostvariti vrhunski rezultati jeste i sam Morison, kome je u 14. godini života utvrđen dijabetes tipa 1. Odgovarao je na brojna pitanja, a najveće obostrano zadovoljstvo, bilo je slikanje i deljenje autograma okupljenoj deci koja su nosila majice sa Adamovim likom.

Morison 1 Custom Pobedi sa mnom!

Zajednička slika za uspomenu, akcija je uspela!

“Insulinsku pumpu proveravam svaka tri dana i volim je najviše na svetu. Znam da se u nekim zemljama teže nabavlja u odnosu na SAD, ali nadam se da će se situacija popraviti”, rekao je Morison i preneo još neka od svojih iskustava i ukazao na značaj redovne kontrole.

“Možete da radite sve što poželite i budete uspešni. Kada mi je sa 14 godina ustanovljen dijabetes tipa 1, doktor mi je rekao da ću moći da živim normalno kao i svi ostali. To sam usadio sebi u pamćenje i odlučio da nastavim da se bavim košarkom”, rekao je Morison dodajući da se mora poštovati svaki savet doktora, naročito u vezi sa ishranom.

“Dešavalo se da me obori pad šećera, ali i da mi se kad igram utakmicu ili treniram zbog adrenalina poveća nivo šećera u krvi. Najbolje je da u tim trenucima imate sok ili čokoladicu. Morate biti svesni da u životu ne ide sve kako je planirano, pa uvek budite spremni na sve”, poručio je Morison. Adam uvek sa sobom nosi pumpu, koju upotrebi tokom pauze na utakmicama ukoliko oseti potrebu za insulinom.

Zvezdin trener, Svetislav Pešić, izrazio je zadovoljstvo zbog ovakvih akcija i učešća u njima jer je deci pomoć najpotrebnija.

Morison 3 Custom Pobedi sa mnom!

Veliko srce za male ljude - neumorni Adam Morison deli autograme

“Obećavam da ću uvek izdvojiti vreme za ovakve akcije. Morison je vrhunski sportista i on vrlo dobro živi sa dijabetesom, jer je odgovoran i organizovan. Preporučio bih svima da se bave sportom, onda će problemi biti mnogo manji. Voleo bih da mnoge od vas jednog dana treniram u Zvezdi”, rekao je Pešić.

Sjajni šuter je najbolji primer da može bez problema sa dijabetesom da se živi i ostvari odlična sportska karijera, jer je jedan od najboljih univerzitetskih košarkaša ikada (studirao na Gonzagi), bio je treći pik na draftu, a ima i dve titule NBA šampiona sa Los Anđeles Lejkersima. U Zvezdi je ostavio neizbrisiv trag za kratko vreme, a nadamo se da će ga upotpuniti i sa nekim trofejem.

Pored Zvezdinog dvojca, prisutnima se obratila i dr Verica Zdravković, pedijatar endokrinolog, a svi posetioci Ušće šoping centra mogli su na licu mesta da provere stanje šećera u krvi i podeljeni su im i flajeri sa najbitnijim informacijama o dijabetesu od strane ljudi iz organizacije “Plavi krug”.

Glavni cilj ove akcije je svakako podizanje svesti građana Srbije o redovnom vršenju kontrole, pošto u našoj zemlji od dijabatesa boluje preko 630 hiljada ljudi, dok na svetskom nivou ta cifra iznosi 366 miliona. Pobedimo zajedno!


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže ”nikada ga ne drži mesto”, čovek je ”od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Editors choice