teatro heredia Pod suncem Bogote Prestonica Kolumbije poseduje sve karakteristike boemskog grada. Ovo urbano mesto je uspelo da se obračuna sa nasiljem o kome se mnogo pričalo u medijima, koje je i doprinelo lošoj reklami ove južnoameričke zemlje. Danas je Bogota bezbedna za turiste. Ipak, suptropska prestonica vam neće na prvi pogled otkriti sve svoje avanturističke čari.

Ponosni “stanovnici” brdovitog kvarta La Macarena su tirkizne, pink i narandžaste zgrade, čija arhitektura predstavlja pravu atrakciju. Svi oni koji kroče u ovaj privlačan svet treba da posete muzej “Botero”, u kojem se pored dela poznatog lokalnog umetnika Fernarda Botera izlažu i dela Pjera Renoara (Pierre Renoir), Pabla Pikasa (Pablo Picasso) i Kloda Monea (Claude Monet). Na nekoliko metara od muzeja nalazi se biblioteka Luis Angel Arango. U njoj možete naći najvrednija štiva svetske literature i posetiti izložbu muzičkih instrumenata koji su nastali još pre kolonijalnih osvajanja. Poseta Muzeju zlata ne sme izostati.

U restoranima širom Bogote na meniju ćete često naći mariniranu hobotnicu, ćufte u sosu i škampe sa leblebijama. U pojedinim restoranima je često zastupljena i evropska kuhinja. Tradicionalni doručak u Bogoti podrazumeva supu sa jajima i toplu čokoladu.

Catedral Bogota Pod suncem Bogote

Jedan od najpoznatijih hotela u Bogoti je “Bogota Marriott” hotel. Karakterišu ga 264 sobe i 15 apartmana sa brzom internet konekcijom. Vredne pomena su i soba za sastanke, bazen, fitnes sala i spa centar. U restoranu se, pored domaćih specijaliteta, spremaju i italijanski i japanski.

Noćni život u Bogoti je veoma popularan. Žitelji će vam rado preporučiti “Bar de Leo”, klub koji u svakom pogledu odiše kombinacijom tradicionalnog i modernog. Iako je nekada važio za kontroverzno mesto, danas nema taj epitet. U klubu ćete uživati u živoj kubanskoj muzici, pokretima salse i koktelima čiji je glavni sastojak šećerna trska.

Najbolji šoping u Bogoti se vezuje za kvartove “Zona T” i “Zona Rosa”. “Santa Fe” je poznati šoping centar u Bogoti, ujedno i drugi po veličini u Južnoj Americi.

Ukoliko volite prirodu posetite Jardin Botanicco Jose Celestino Mutis, tropsku oazu bogatu orhidejama. Ljubitelje biciklizma će oduševiti podatak da se u ovom gradu svakodnevno organizuju planinske biciklističke ture.

Jardin Botanicco Jose Celestino Mutis 2 picnik Pod suncem Bogote

Pored Bogote, Kartagena je jedna od popularnijih turističkih destinacija Kolumbije. Karakteriše je moderna arhitektura, aristokratske palate, interesantna istorija i prelepe plaže. Ovaj grad je poznat i po lepim ženama. U Kartageni se igra čampeta i pije rum. Marijači su popularni, ali stanovništvo više ceni karipske ritmove.

Impresivnu arhitekturu Kolumbije čine: Pozorište “Heredia”, čija zgrada datira iz 1625. godine, Manizales katedrala, Medellin katedrala – čija je gradnja trajala 41 godinu, zgrada Escollera visoka 206 metara i Nacionalni muzej Kolumbije, koji je ujedno i najstariji i najveći muzej u ovoj zemlji. Sagrađen je 1823. godine i može se pohvaliti kolekcijom od 20 000 umetničnih dela.

Svake godine, u maju mesecu, Bogota proslavlja Internacionalni pončo dan, sa ciljem promovisanja lokalnih zanatlija i njihovih kreacija.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan najnovijim beauty trendovima i neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments