Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Humanitarna organizacija Radost deci posebnim programima pomaže deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Za što bolji rad sa decom osnovan je dnevni centar, koji se nalazi u ulici Susedgradska 39M, Rakovica. Da bi se korisnicima omogućli adekvatni uslovi u prostoru u kom će zajedno sa stručnjacima raditi na poboljšanju načina njihovog daljeg života i odrastanja, neophodna je podrška za opremanje dnevnog centra u iznosu od 158.000,00 dinara. Do sada je prikupljeno 285.000,00 dinara.

Organizacija Radost deci postoji od januara 2014. godine, i kroz nju je do sada prošlo više od 1200 korisnika. Pored ustanove za decu i mlade “Sremčica“, ova organizacija sarađuje sa Centrom za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju, sa domom “Sveti Sava“ Umka, MNRO “Zajedno“ iz Beograda i MNRO “Naši snovi“ iz Valjeva. Organizatori su kulturno umetničke manifestacije, inkluzivnog karaktera pod nazivom “Pokaži šta znaš“, a tom prilikom učestvovalo je više od 300 dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju i njihovih vršnjaka iz redovnih osnovnih škola, kao kulturno umetnička društva, i ličnosti iz javnog života.

12733514 925766937543600 7687842918185521242 n Podrška deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju

Novoosnovani Dnevni centar je namenjen deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju koji su smešteni u domovima za decu bez roditeljskog staranja, deci iz roditeljskih porodica koja pohađaju specijalne škole, kao i deci sa smetnjama u intelektualnom razvoju koja po programu inkluzije pohađaju redovne škole. Podrška opremanju centra obezbedila bi deci dnevni boravak, učestvovanje u pojedinačnim radionicama, kao i individualni rad sa stručnjacima. Pojedine aktivnosti bi se odvijale i grupno i individualno.

U sklopu dnevnog centra sprovodio bi se, između ostalih i program osamostaljivanja, kao osnovni program za razvoj i napredak dece i mladih sa ovakvim smetnjama. Najvažniji cilj ove organizacije jeste da se omogući inkluzija, kroz vaspitno – edukativne programe biće uključena u različite društvene sfere i aktivnosti.

Najbolji rezultati rada organizacije se svakako pokazuju kroz napredak ka ravnopravnosti, ka prihvatanju potreba i načina života mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Trude se da entuzijazmom i drugačijim pristupom, osluškuju i poštuju potrebe dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju.

Podršku organizaciji su pružili i Medija centar, Štark i drugi.

Editors choice