Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Podrška deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju

Podrška deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju

Humanitarna organizacija Radost deci posebnim programima pomaže deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Za što bolji rad sa decom osnovan je dnevni centar, koji se nalazi u ulici Susedgradska 39M, Rakovica. Da bi se korisnicima omogućli adekvatni uslovi u prostoru u kom će zajedno sa stručnjacima raditi na poboljšanju načina njihovog daljeg života i odrastanja, neophodna je podrška za opremanje dnevnog centra u iznosu od 158.000,00 dinara. Do sada je prikupljeno 285.000,00 dinara.

Organizacija Radost deci postoji od januara 2014. godine, i kroz nju je do sada prošlo više od 1200 korisnika. Pored ustanove za decu i mlade “Sremčica“, ova organizacija sarađuje sa Centrom za smeštaj i boravak dece i omladine ometene u razvoju, sa domom “Sveti Sava“ Umka, MNRO “Zajedno“ iz Beograda i MNRO “Naši snovi“ iz Valjeva. Organizatori su kulturno umetničke manifestacije, inkluzivnog karaktera pod nazivom “Pokaži šta znaš“, a tom prilikom učestvovalo je više od 300 dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju i njihovih vršnjaka iz redovnih osnovnih škola, kao kulturno umetnička društva, i ličnosti iz javnog života.

12733514 925766937543600 7687842918185521242 n Podrška deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju

Novoosnovani Dnevni centar je namenjen deci i mladima sa smetnjama u intelektualnom razvoju koji su smešteni u domovima za decu bez roditeljskog staranja, deci iz roditeljskih porodica koja pohađaju specijalne škole, kao i deci sa smetnjama u intelektualnom razvoju koja po programu inkluzije pohađaju redovne škole. Podrška opremanju centra obezbedila bi deci dnevni boravak, učestvovanje u pojedinačnim radionicama, kao i individualni rad sa stručnjacima. Pojedine aktivnosti bi se odvijale i grupno i individualno.

U sklopu dnevnog centra sprovodio bi se, između ostalih i program osamostaljivanja, kao osnovni program za razvoj i napredak dece i mladih sa ovakvim smetnjama. Najvažniji cilj ove organizacije jeste da se omogući inkluzija, kroz vaspitno – edukativne programe biće uključena u različite društvene sfere i aktivnosti.

Najbolji rezultati rada organizacije se svakako pokazuju kroz napredak ka ravnopravnosti, ka prihvatanju potreba i načina života mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Trude se da entuzijazmom i drugačijim pristupom, osluškuju i poštuju potrebe dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju.

Podršku organizaciji su pružili i Medija centar, Štark i drugi.

Editors choice