Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Podrška osnivanju fondacije “Dr Milena Dalmacija”

Podrška osnivanju fondacije “Dr Milena Dalmacija”

Mlada pevačica Ana Bebić, priključila se podršci osnivanja fondacije “Dr Milena Dalmacija”, koja ima za cilj ostvarivanje aktivnosti usmerenih na promovisanje i popularizaciju visokog obrazovanja, nauke, sporta i humanosti među mladima, kroz sledeći niz aktivnosti:

– Dodela nagrada za doktorsku disertaciju koja je dala najveći naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine na univerzitetima u Republici Srbiji (nagrada bi bila dodeljivana za period od jedne školske godine);

– Finansijska pomoć za studente doktorskih studija iz zaštite životne sredine koji studiraju na univerzitetima u Republici Srbiji;

– Finansijska pomoć za izgradnju spomen-kapele za studente koji su tragično izgubili život.

Stipendiranje studenata Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Ovu fondaciju je osnovala Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine. Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu i fondacija “Dr Milena Dalmacija”, u ime sećanja na tragično preminulu koleginicu docenta dr Milenu Dalmaciju, ogranizuju Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine “Docent dr Milena Dalmacija”. Više informacija o fondu možete pronaći na sajtu.

“Volela bih da se sećanje na mlade ljude koji su tragično nastradali u požaru nikada ne zaboravi. Ova fondacija je prava prilika da se sećanje na moju prijateljicu Milenu i na njen uspeh, kao doktora nauka, usmeri na pomoć drugim mladim ljudima koji studiraju i koji žele biti obrazovani, uspešni i tolerantni prema drugima. Zato bih pozvala sve dobre ljude da nas podrže u ovoj akciji i pomognu da ovaj fond zaživi i da još dugo bude aktivan. Veoma mi je drago da se u okviru ove fondacije Departman hemije, biohemije i zaštite životne sredine otvara i laboratorija koja će nositi ime doc. dr Milene Dalmacije.” – izjavila je Ana Bebić, mlada pevačica poreklom iz Hrvatske, koja je u noći kada je izbio požar u diskoteci “Kontrast” imala nastup. Ana je ujedno bila i najbolji prijatelj pokojnoj Mileni Dalmaciji. Mladu Bebićku poznajemo iz poznatog šoua “Operacija Trijumf”.

Kolege i studenti PMF-a iz Novog Sada će prvog aprila, sa početkom u 12 časova organizovati paljenje sveća u čast sećanja na nastradalu Milenu i Renata Vukovića, ali i za sve ostale nastradale u požaru u diskoteci “Kontrast”. Da podsetimo, Milena Dalmacija je bila docent hemije i najmlađi doktor nauka u istoriji Prirodno-matematičkog fakulteta i tragično je nastradala u diskoteci “Kontrast” – prvog aprila prošle godine u požaru, zajedno sa još četvoro mladih ljudi.

Editors choice