Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Mlada pevačica Ana Bebić, priključila se podršci osnivanja fondacije “Dr Milena Dalmacija”, koja ima za cilj ostvarivanje aktivnosti usmerenih na promovisanje i popularizaciju visokog obrazovanja, nauke, sporta i humanosti među mladima, kroz sledeći niz aktivnosti:

– Dodela nagrada za doktorsku disertaciju koja je dala najveći naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine na univerzitetima u Republici Srbiji (nagrada bi bila dodeljivana za period od jedne školske godine);

– Finansijska pomoć za studente doktorskih studija iz zaštite životne sredine koji studiraju na univerzitetima u Republici Srbiji;

– Finansijska pomoć za izgradnju spomen-kapele za studente koji su tragično izgubili život.

Stipendiranje studenata Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Ovu fondaciju je osnovala Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine. Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu i fondacija “Dr Milena Dalmacija”, u ime sećanja na tragično preminulu koleginicu docenta dr Milenu Dalmaciju, ogranizuju Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine “Docent dr Milena Dalmacija”. Više informacija o fondu možete pronaći na sajtu.

“Volela bih da se sećanje na mlade ljude koji su tragično nastradali u požaru nikada ne zaboravi. Ova fondacija je prava prilika da se sećanje na moju prijateljicu Milenu i na njen uspeh, kao doktora nauka, usmeri na pomoć drugim mladim ljudima koji studiraju i koji žele biti obrazovani, uspešni i tolerantni prema drugima. Zato bih pozvala sve dobre ljude da nas podrže u ovoj akciji i pomognu da ovaj fond zaživi i da još dugo bude aktivan. Veoma mi je drago da se u okviru ove fondacije Departman hemije, biohemije i zaštite životne sredine otvara i laboratorija koja će nositi ime doc. dr Milene Dalmacije.” – izjavila je Ana Bebić, mlada pevačica poreklom iz Hrvatske, koja je u noći kada je izbio požar u diskoteci “Kontrast” imala nastup. Ana je ujedno bila i najbolji prijatelj pokojnoj Mileni Dalmaciji. Mladu Bebićku poznajemo iz poznatog šoua “Operacija Trijumf”.

Kolege i studenti PMF-a iz Novog Sada će prvog aprila, sa početkom u 12 časova organizovati paljenje sveća u čast sećanja na nastradalu Milenu i Renata Vukovića, ali i za sve ostale nastradale u požaru u diskoteci “Kontrast”. Da podsetimo, Milena Dalmacija je bila docent hemije i najmlađi doktor nauka u istoriji Prirodno-matematičkog fakulteta i tragično je nastradala u diskoteci “Kontrast” – prvog aprila prošle godine u požaru, zajedno sa još četvoro mladih ljudi.

Editors choice