Mlada pevačica Ana Bebić, priključila se podršci osnivanja fondacije “Dr Milena Dalmacija”, koja ima za cilj ostvarivanje aktivnosti usmerenih na promovisanje i popularizaciju visokog obrazovanja, nauke, sporta i humanosti među mladima, kroz sledeći niz aktivnosti:

– Dodela nagrada za doktorsku disertaciju koja je dala najveći naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine na univerzitetima u Republici Srbiji (nagrada bi bila dodeljivana za period od jedne školske godine);

– Finansijska pomoć za studente doktorskih studija iz zaštite životne sredine koji studiraju na univerzitetima u Republici Srbiji;

– Finansijska pomoć za izgradnju spomen-kapele za studente koji su tragično izgubili život.

Stipendiranje studenata Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Ovu fondaciju je osnovala Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine. Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu i fondacija “Dr Milena Dalmacija”, u ime sećanja na tragično preminulu koleginicu docenta dr Milenu Dalmaciju, ogranizuju Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine “Docent dr Milena Dalmacija”. Više informacija o fondu možete pronaći na sajtu.

“Volela bih da se sećanje na mlade ljude koji su tragično nastradali u požaru nikada ne zaboravi. Ova fondacija je prava prilika da se sećanje na moju prijateljicu Milenu i na njen uspeh, kao doktora nauka, usmeri na pomoć drugim mladim ljudima koji studiraju i koji žele biti obrazovani, uspešni i tolerantni prema drugima. Zato bih pozvala sve dobre ljude da nas podrže u ovoj akciji i pomognu da ovaj fond zaživi i da još dugo bude aktivan. Veoma mi je drago da se u okviru ove fondacije Departman hemije, biohemije i zaštite životne sredine otvara i laboratorija koja će nositi ime doc. dr Milene Dalmacije.” – izjavila je Ana Bebić, mlada pevačica poreklom iz Hrvatske, koja je u noći kada je izbio požar u diskoteci “Kontrast” imala nastup. Ana je ujedno bila i najbolji prijatelj pokojnoj Mileni Dalmaciji. Mladu Bebićku poznajemo iz poznatog šoua “Operacija Trijumf”.

Kolege i studenti PMF-a iz Novog Sada će prvog aprila, sa početkom u 12 časova organizovati paljenje sveća u čast sećanja na nastradalu Milenu i Renata Vukovića, ali i za sve ostale nastradale u požaru u diskoteci “Kontrast”. Da podsetimo, Milena Dalmacija je bila docent hemije i najmlađi doktor nauka u istoriji Prirodno-matematičkog fakulteta i tragično je nastradala u diskoteci “Kontrast” – prvog aprila prošle godine u požaru, zajedno sa još četvoro mladih ljudi.

Comments