Srećne veze nisu savršene i partneri u njima ne poseduju neke posebne sposobnosti koje im omogućavaju da uvek budu srećni, da uvek budu stabilni i da se uvek razumeju i vole. Ali ljudi vole mitove i bajke – volimo da mislimo da postiji nešto savršeno, možda zato što tako lakše opravdavamo sebe što ne možemo to da dosegnemo, jer znamo da smo sami daleko od svakog savršenstva. Ovo su neka – potpuno pogrešna – ubeđenja o srećnim vezama i parovima.

Srećni parovi uvek imaju puno saosećanje jedno za drugo

Isitna je da se oni uvek trude da jedno drugo shvate, da se stave u partnerovu situaciju i da imaju visok nivo empatije. Ali i srećni parovi koji su veoma osetljivi na međusobna stanja i potrebe, upadaju u nesporazume i sukobe zbog toga što jedno drugo ne razumeju potpuno.

Uvek su zaljubljeni kao na početku veze

U realnosti, svi parovi se suočavaju sa razočaravajućim buđenjem iz perioda strasne zaljubljenosti, romantike i bajkovitosti. Srećni parovi umeju povremeno da obnove „medeni mesec“ jer istrajno rade na svom zbližavanju i ne odustaju jedno od drugog. Oni prolaze kroz faze nezainteresovanosti i faze prisnosti, kao i svi ostali.

View this post on Instagram

Authentic L♡VE by @montanaleephotography

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

U svemu se slažu

Srećni parovi umeju da se slože oko toga da se u nečemu ne slažu, da imaju različite stavove i poglede na neke bitne vrednosti, da različito tumače i procenjuju neke događaje i situacije. Oni su u stanju da uvažavaju drugačije, pa čak i suprotno mišljenje i stav svog partnera.

Comments