Imamo predrasude o muškarcima i često se uverimo u mnoge stereotipe – baš kao što se i njima dešava. Ne možemo nikoga da krivimo za to, ali možemo da promenimo svoje stavove i perspektivu iz koje posmatramo muškarce i da ne doprinosimo održavanju predrasuda i generalizaciji. A ovo su uverenja koja treba da prevaziđemo.

Muškarci su lovci

To se dosta promenilo – oni danas imaju posla sa obrazovanim, samostalnim ženama koje znaju šta hoće i koje se jednostavno ne nalaze u poziciji lovine i ne igraju tu igru. Na početku novog veka, muškarcima je sasvim normalno da žene imaju inicijativu, normalno im je da ih smatraju osobama i partnerkama, da ih pitaju za mišljenje i da ih poštuju – možda još nisu dotle evoluirali svi muškarci, možda nije ni većina, ali – sve ih je više.

Oni preferiraju seks bez obaveza

Žene se jednako često upuštaju u neobavezan seks i uživaju u njemu, kao i muškarci. Ali to što ga ponekad praktikuju, uopšte ne znači da je to ono što traže od suprotnog pola, da beže od emotivnih odnosa i vezivanja. U nekom periodu života gotovo svako iskusi prednosti seksa bez obaveza, dok u nekom drugom otkrije dubinu svojih kapaciteta za posvećenost i povezanost. Ipak, svi (i muškarci i žene) i dalje žele i traže ljubav, nežnost i razumevanje, koliko god bili raspoloženi za seks koji ne uključuje emocije i predanost.

Comments