Umesto da bude izvor radosti, igre i bliskosti među partnerima, seks je kamen spoticanja u emotivnim odnosima, a neki od glavnih razloga su dvostruki standardi i u skladu sa njima pogrešno vaspitanje ženskog sveta i toksične poruke koje šaljemo mladim ženama. Čak je i seksualna sloboda nešto što im se nameće i stvara pritisak da dostignu neke standarde, umesto da otkriju i upoznaju svoju seksualnost i da seks praktikuju onako kako im najviše odgovara.

Mlade žene treba da preispitaju sva svoja uverenja o seksu (i o svemu ostalom), a mi (porodica, zajednica, društvo), treba da prestanemo da im šaljemo toksične poruke.

poruke o seksu 1 e1586263892422 Pogrešne poruke o seksu, koje treba da prestanemo da šaljemo mladim ženama

Suviše si konzervativna (frigidna si)

Ženama se prebacuje konzervativnost u smislu preterane čednosti, kao što im se prebacuje i razuzdanost. Ako nisu dovoljno zainteresovane za seks, onda su frigidne i imaju problem, kao i ako su previše zainteresovane. Ali ko određuje šta je dovoljno, a šta previše? Možda ti treba više vremena da bi se opustila i osećala ugodno pored nekog muškarca, da bi stekla poverenje i prepustila se i ne nalaziš sebe u tempu savremenih ljubavnih odnosa, u kojima je seks imperativ, čak i kad se parovima preporučuje da ne uskaču u krevet pre nego što se bolje upoznaju i zbliže. Pa, nekome su dovoljna tri sastanka, da bi bio siguran da želi seks, a nekome nisu dovoljna ni trideset tri. Neke žene reaguju “na prvu”, a nekima je potrebno mnogo više od hemije, da bi se prepustile seksualnoj bliskosti. Niko vas ne može naterati da želite seks, pa ne pokušavajte ni sami sebe da naterate. Radije radite na tome da otkrijete svoju istinsku seksualnost.

Jednokratni seks je obavezan deo seksualnog iskustva

Stalno čitate o tome kako je seks za jednu noć prihvatljiv, u smislu, to nije muška privilegija, jer i žene vole da se provedu u krevetu sa nepoznatom osobom koju više nikada neće poželeti, a možda ni sresti. Ok, ima nečeg oslobađajućeg u tom neodgovornom i površnom pristupu seksu – neke slobode i rasterećenja, neke dozvole da “divljaš”, da otpustiš sve kočnice pred nekim i sa nekim za koga te baš briga šta misli i oseća. Ali, ima žena kojima ne treba ta vrsta ventila, kao i onih kojima je seks sa nekim ko im nije blizak i do koga im nije stalo, isto što i pristanak na silovanje. Ne morate učestvovati u tome, samo da biste bili savremeni. Seks za jednu noć nije nikakav standard, niti merilo iskustva.

Comments