Hemija nije tako važna, on je divan čovek

Divna osoba koja ti nikada ne pruži ni jedan orgazam, ni pet minuta poštene penetracije, ili te jednostavno uopšte ne privlači fizički, koliko god penetrirao i trudio se, u jednom trenutku će ti postati odbojna i počećeš da izbegavaš seks. Osim toga, jednostavno nije fer prema tom čoveku da nema nekog ko ga voli i želi kao što zaslužuje (jer je divan) nego da ima partnerku koja ga tek trpi, tamo gde treba da mu se preda i iskaže se kao žena. Ne treba to da radiš ni sebi, ni tom divnom čoveku, to je previše odricanja za jedan život, koji je previše kratak da bi neko rešio da ga provede u partnerstvu bez fizičkog zadovoljstva – bez radosti, strasti i životnosti koju seks donosi – i to ne zato što je aseksualna osoba i ta strana života ga ne zanima, nego zato što je sreo nekog ko nije kreten, kao drugi, pa daj da mu zagorča život, time što ga neće doživljavati kao seksualnog partnera.

Uznemirena sam pored njega, ali to je trema

Ali trema traje prvih nekoliko sastanka, pa i prvih mesec, dva, dok se malo ne opustiš, dok ne uspostavite neku bliskost, dok ne utvrdiš da ste oboje zaljubljeni i prepustiš se. Osoba pored koje ne možeš da se opustiš i da budeš to što jesi ili ti ukazuje na tvoju sopstvenu nesigurnost i nestabilnost, ili definitivno nije ni blizu kompatibilnog partnera. Uznemirenost zbog zaljubljenosti je jedno stanje (koje svi priželjkujemo, iako ga ne smatramo svi baš jako zdravim i normalnim) u kome smo prožeti intenzivnim ljubavnim i strasnim osećanjima, a nelagodnost zbog nečijeg prisustva je nešto skroz drugo. To znači da nemamo poverenja, kao i da u suštini ne odobravamo ponašanje i stavove te osobe i da samo čekamo da nas nečim iziritira (i strepimo da nas ne obruka u društvu, možda).

Kad si zaljubljena u nekoga, pored njega se osećaš dobro, opušteno, radosno, ispunjeno. Ma pored njega se osećaš najbolje – sve drugo su priče koje konstruišeš da bi dala šansu vezi od koje je mudrije, čovečnije i bolje odustati.

Izvor fotografija: instagram.com/romance_70s

Aleksina Đorđević

Comments