Neko vam se dopada i ne znate da li se i vi dopadate njemu – obostrana stidljivost i nesigurnost može vas dugo vrteti u krug i na kraju sprečiti da budete zajedno, jer će se pre ili kasnije umešati neko odlučniji da uzme ono što želi, da rizikuje i pokaže interesovanje i inicijativu. Ovo su pogrešni signali koje možda šaljete nekome ko vam se stvarno sviđa, samo zato što ste nesigurni, ili ste uvereni da on treba više da se trudi da bi vam pokazao da je zainteresovan. 

Držite ga u frend zoni 

Zonu prijateljstva je teško prekoračiti, iako je veoma komotna, jer vam dozvoljava da nekoga bolje upoznate i da sa njim imate kontakt i zajedničke aktivnosti. Ako muškarca koji vam se sviđa obeshrabrite ponašajući se prema njemu kao prijateljica, možda se nikada neće usuditi da sam izađe iz frend-zone. 

Pričate mu o drugim muškarcima

Možda pokušavate da ga uznemirite, da bude ljubomoran, da vidi da ste poželjni i da možete da birate. Ali ako je on pristojan momak, verovatno će se povući, verujući da nije “vaša liga” ili da vas zanima neko od tih drugih, a njega vidite samo kao prijatelja. 

Žalite se kako mrzite dejting

Ukoliko želite da on to shvati kao da vas zanima ozbiljna ljubavna veza i da vam se smučila površnost savremenog dejtinga, trebalo bi tako i da mu kažete. Jer on će to shvatiti bukvalno i neće želeti da bude još jedna osoba koja vas uznemirava i koja će vam se smučiti. 

Comments