“Trojica momaka, 44 dana, 11 zemalja, 18 letova, 38.000 milja, vulkan u erupciji, dve kamere i gotovo jedan terabajt video zapisa. Sve je to bilo potrebno da bi se tri koncepta zasnovana na pokretu, učenju i hrani pretvorila u tri uzbudljiva kratka filma. Rezultat je putovanje koje se dešava jednom u životu.‎”

Rick Mereki standing 600x320 Pokreni se, uči, jedi!

Na ovaj način Rik Mereki (Rick Mereki), nezavisni filmski reditelj, opisuje svoja tri kratka filma pod nazivima ‎”Pokreni se‎” (‎”Move‎”), ‎”Uči” (‎”Learn‎”) i ‎”Jedi‎” (‎”Eat‎”). Rika su na ovom putovanju pratila dvojica prijatelja koja su mu pomogla da zabeleži najzanimljivije trenutke uz pomoć samo dve kamere.

Nakon mukotrpnog montiranja, nastala su tri jednominutna filma u kojima su detaljno obrađeni koncepti kretanja, učenja i ishrane. U svega tri minuta uspeli su da dočaraju svu lepotu i raznolikost onoga što su doživeli tokom 44 dana provedenih u svojevrsnoj pustolovini.

Nakon putovanja, Rik i njegovi prijatelji postali su bogatiji za veliko životno iskustvo i uspomene, a svet za tri insprišuća kratka filma. Koji od njih više nadahnjuje, odlučite sami. Uživajte u gledanju!


Milica “Venoma” Nedeljković je student ekonomije iz Beograda i autor bloga Venoma’s Fashion Diary. Obožava slatkiše i šoping, a inspiraciju traži na modnim pistama poznatih kreatora. Provodi svoje dane negde između fakulteta, kafića i večite potrage za najnižim cenama i najboljim ponudama u gradu.

Comments