Prihvatili smo da devojke nose takozvani boyfriend jeans, prihvatili smo da se muškarci depiliraju i sređuju ravnopravno ženama, postajemo sve otvoreniji ka gay populaciji, ali i dalje širom otvorimo oči i napravimo “Štaaa??” izraz lica kada nam neka devojka spomene da trenira Pole dance. Znate Pole dance je samo za striptizete, što bi jedna devojka uopšte učila da igra oko šipke… je l’ da ?

E pa ovako… krenimo redom…

Pole dance potiče od indijske veštine Mallakhamb stare oko 800 godina. Tom veštinom bavili su se isključivo pripadnici muškog pola, gde su koristeći drvenu šipku pokazivali svoju snagu i fleksibilnost izvodeći razne akrobatske elemente.

Sledeća važna godina u istoriji ove veštine je 1920. kada se pole dance se pojavljuje u cirkusima i počinje da se razvija u kombinaciji sa burleskom i striptizom.

Kao forma umetnosti i fitnesa postaje i sve popularnija vrsta rekreacije i takmičarskog sporta tek 1990. godine.

Da li ste znali da malo koja druga aktivnost može tako savršeno da oblikuje vaše telo, jer je za ovaj sport potreban svaki mišić. Probali ste nekada da izvedete makar onaj osnovni kružni pokret oko osnovnog razloga predrasude kada je ova veština u pitanju – šipke? Niste, znam. Da jeste, zaljubili biste se u ovu veštinu koja naglašava ženstvenost, utiče na fizičko i mentalno zdravlje i dovodi do balansa duha i tela koji je vašem organizmu i te kako potreban.

Pole Dance 2 Pole dance: Bez cenzure

Da ne govorim o tome koliki bi “uau efekat” izazvali kod svog muškarca kada biste mu rekli da krećete na časove Pole dance-a. Da se ne lažemo sve što radimo u životu radimo zbog sebe, tako da ‘ajde, i da zanemarimo frajere i ostalu gospodu koja nam se pojavljuje u životu, ova tehnika će tako lepo izoblikovati vaše telo da ćete biti ponosne na sebe.

Helloooo, pa imaćete u ruci zanat zbog koga su se raspadale države, pucala prijateljstva i ljubavi. Ne, naravno da nikome nije cilj, pa ni vama bilo kakva destruktivna pojava i naravno da vam ovaj sport neće biti sredstvo za bilo šta drugo, ali morala sam malo da vas razdrmam i skrenem pažnju na to koliko će vam porasti samopouzdanje sa usavršavanjem Pole dance-a.

Da, samopouzdanje.

Dođoh do onoga od čega je trebalo krenuti.

To je suština, zar ne?! Da, pored toga što ćete na ovom treningu uživati i opustiti svaki mišić na svom telu postaćete zadovoljnije sobom. A to je nekako uvek u životu suština.

Probajte. Odradite jedan trening. Vidite, možda se zaljubite u ovu aktivnost, možda vam veza procveta sa prvim naučenim elementima i koracima Pole dance-a, a možda ipak shvatite da je za vas više neko trčanje, aerobik ili aquabike. Šta god, pokrenite se!

benefits of pole dancing Pole dance: Bez cenzure

Leto, bazeni i more kucaju na vrata, a vaš struk još nije savršen?!

Za danas dosta, pravac na neku aktivnost i radite na sebi.

Vaše telo će vam biti zahvalno i svakim danom će izgledati sve zategnutije, lepše i poprimaće upravo onaj “uau” efekat koji svi tako priželjkujemo.

Milica Popović

Comments