Pun Mesec i njegovo pomračenje u Vagi, veliki je događaj na astrološkom nebu, koji se odigrava 25. marta i pokreće niz narednih pomračenja. Ovo pomračenje je teško uočljivo, jer senka Zemlje pada preko lica punog Meseca, dok je on i dalje obasjan sunčevom svetlošću, ali ono donosi snažan uticaj svakom horoskopskom znaku.

Ove godine, mart je poslednji mesec u kome se svaka planeta kreće direktno (ne ide retrogradno) i zbog direktnog hoda svih važnih planeta, moć ovog pomračenja će biti izraženija. Nekim znacima će pomračenje u Vagi doneti pozitivan uticaj, a neke će negativno pogoditi, jer dovodi do ispoljavanja namera koje ste prethodno pokrenuli, čime se ciklus završava. Eklipsa donosi snažnu alfa energiju, koja će neke znake podstaći da krenu punom parom napred.

Znaci na koje pomračenje u Vagi utiče pozitivno

Blizanci

Merkur, vaš vladar nalazi se u znaku Ovna do polovine maja i kada se ovaj uticaj udruži sa pomračenjem punog Meseca u znaku Vage, dobićete energetski podsticaj da uzletite visoko. Iskoristite ovaj energetski priliv da budete sigurniji i hrabriji u komunikaciji. Energija Vage će učiniti da uočite i prepoznate prepreke koje vam stoje na putu – a kada znate šta vas sputava, moći ćete to da prevaziđete i zablistate punim sjajem.

Vodolija

U martu ste promenili brzinu i intenzivni pritisak se smanjio – možda ste uspeli da ojačate svoju finansijsku strukturu, ili vam je neki drugi teret spao sa leđa i sada možete iskoristiti energiju pomračenja da vidite svoj život iz nove perspektive. Uvidi koje ste stekli, podstiču potrebu za promenom i sada je vreme da preduzmete konkretne korake. Tražite saradnju sa osobama koje dele vaša uverenja!

Lav

Ovo je period velikog isceljenja za vas – želja da imate smislene i duboke veze i snažan osećaj pripadnosti, vodi vas do ostvarenja. Možete biti pokrenuti da se upustite u duhovnu potragu, kako biste utvrdili šta tačno želite od života. Energija pomračenja u Vagi donosi zarastanje dubokih rana, koje još uvek pulsiraju i za koje samo vi znate da nikada nisu zacelile.

Strelac

Energija pomračenja ističe povezivanje sa svim onim što vam je važno – porodica, dom, napredak u karijeri, lični razvoj. Vaše biće je suštinski nahranjeno i osnaženo i vi ste ono što jeste, samo bolje, snažnije, prisutnije, fokusiranije. Obratite pažnju na ljude i sadržaje koji vas inspirišu – vreme je da uspostavite ravnotežu i distancirate se od svih koji ne podržavaju ono što manifestujete.

Vaga

Pomračenje u Vagi je dar za vas – dobijate najbolji deo energije koji pomračenje punog Meseca može da ponudi. Napravite planove za revitalizaciju i reorganzaciju – vreme za moćno resetovanje, koje će uneti dublji smisao u vaš život. Suočite se hrabro sa onim što vam izaziva strah i što vas sputava. Ljubav, duboke veze i atmosfera dobre zabave su na vašem horizontu, ako skupite hrabrost.

389A6816 Uticaj koji svakom horoskopskom znaku donosi pomračenje punog Meseca u znaku Vage

Košulja: P….S….Fashion, Sako i pantalone: Hugo, Cipele: N fashion, Naočare: Optiplaza

Pročitajte i ovo: San koji će svaki horoskopski znak moći da ostvari ove godine

Znaci kojima pomračenje punog Meseca donosi izazove

Rak

Možda već neko vreme obilazite oko teških istina, pokušavajući da proširite perspektivu istražujući i lutajući. Pomračenje u Vagi vas može teško pogoditi spoznajom da imate navike, misli i uverenja koja vas odsecaju od mogućnosti da postignete ono što želite i da ste vi sami ono što treba da se menja. Spremite se da praktikujete sve što ste na svojim lutanjima pokupili i naučili, kako biste raščistili emocionalni otpad i odbacili balast sputavajućih obrazaca i uverenja – promene koje su vam potrebne menjaju suštinu vaše ličnosti, ali istovremeno stvaraju temelje koji se mogu brzo ukoreniti u stabilnosti za kojom žudite.

Jarac

Vaš intelekt je podstaknut i maksimalno ste uključeni, koristeći svoje prednosti. Međutim, pomračenje u Vagi bi moglo da vas navede da postanete žrtva rasuđivanja, pogrešnog načina razmišljanja, pa čak i preteranog uživanja u supstancama koje menjaju stanje svesti. Takođe, možete otkriti da ste uključeni u društvene aktivnosti samo da biste ispunili očekivanja (i svoja i tuđa), koje zapravo, uopšte ne volite i duboko vas zamaraju. Bez obzira na izazove, ovo je dobro vreme da se ukorenite u sopstvenoj istini, čak i ako se morate izolovati od svih poslednje nedelje u mesecu.

Ovan

Vaša potreba da se dokažete može vam naneti štetu, odnosno, može vas dovesti do iscrpljivanja, a očekivani rezultati mogu izostati, pod uticajem energije pomračenja punog Meseca. Način da ovo izbegnete ili ublažite jeste da se okružite samo onim ljudima koji vas podržavaju i koji iskreno brinu o vama. Budite veoma oprezni ukoliko vam u ovom periodu neko traži uslugu, ili nastoji da vam se približi laskanjem – neko bi mogao da pokuša da iskoristi vaš talenat ili veze, kako bi stekao prednost za sebe, ili bi vam prosto mogao oduzimati energiju (energetski vampirizam je realan).

Bik

Ako uspete da postavite čvrste granice i da ih odbranite, pomračenje u Vagi vas neće toliko poremetiti. Astrolozi predlažu da nosite neku vrstu energetske zaštite (kristale, ili neke moćne simbole urezane u kamen ili drvo), kako biste zadržali smirenost i mentalnu jasnoću. Napravite korak unazad i procenite navike i uverenja u svom životu, koja vam više ne služe i koja su postala toksična.

Devica

Ovo je vreme saradnje, ali vodite računa da vas neko namerno ne gurne u stranu i da ne ostanete u senci tamo gde treba da istupite i pokupite zasluge. Energija pomračenja punog Meseca vas poziva da preduzmete ozbiljne korake kako biste napravili ravnotežu između posla i života, jer ste zanemarili brigu o sebi. Nemojte se ustručavati da se zalažete za sebe i uverite se da su vaše lične i profesionalne vrednosti kompatibilne.

Škorpija

Prošlost vas mže proganjati u periodu pomrečenja – duboko zakopana sećanja i emocije mogu eruptirati i probiti zidove kojima ste ih zagradili. Nemojte se plašiti ovoga – kada se suočite sa stvarima sa kojima se plašite da se suočite, dolazi do istinskog rasta i napredovanja. Jednom kada vidite sve ono što ste gurnuli u podrum podsvesti, da ga ne biste gledali, moći ćete sve to da prevaziđete i započnete proces isceljenja.

Ribe

Već neko vreme razmišljate o promeni, ali potrebno je da se pozabavite unutrašnjim preprekama koje vas sprečavaju da postanete osoba kakva osećate da jeste. Pomračenje u Vagi vas može prinuditi da se upoređujete sa drugima i upuštate u destruktivne unutrašnje dijaloge – pokušajte da to primetite i da se zaustavite, jer će unazaditi vašu transformaciju. Pratite svoju intuiciju i slušajte šta vam savetuje vaše više ja – možete imati koristi od ovog napornog i psihički iscrpljujućeg perioda.

Pročitajte i ovo: Astrološka nova godina: Šta svakom znaku donosi sezona Ovna

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Comments