Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna i jula

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

WE LOVE: #musthave patike koje ćeš viđati svuda tokom narednih meseci

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

Kako da prevaziđeš strahove i ostvariš svoj najveći cilj

3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

U fokusu: Ovaj uređaj za uklanjanje dlačica koriste sve influenserke – i oduševljene su rezultatima!

Sara Jo ti otkriva kako da pronađeš odgovarajuću nijansu crvenog karmina!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

1/2

Možda nismo svesni da se ponašamo na neki od načina koji najčešće ugrožvaju i podrivaju partnerske i sve ostale važne odnose, ali smo sigurno spremni da prepoznamo takva ponašanja kod druge osobe. Preispitajte se – koliko sami doprinoste urušavanju odnosa, nekim od ovih najčešćih obrazaca destruktivnog ponašanja.

Ograđivanje

Odbijanje komunikacije, emotivna nedostupnost, ignorisanje partnerovih pitanja, potreba, zahteva – zid podiže onaj ko se oseća ugroženo, to je odbrambeni manevar. Ali to znači da partnera vidite kao neprijatelja i tu se nalazi tačka pucanja i rušenja odnosa. Srušite taj zid, inače će on srušiti vašu vezu.

Ismevanje, nepoštovanje, superiorno ponašanje

Od ovakvog tretmana, partner ne može da se oporavi – to uništava samopouzdanje, povređuje i razočarava. Kad nekome istrajno poručujete svojim ironičnim i nadmoćnim ponašanjem da može da bude srećan što je takav nikakav zadobio vašu pažnju – on se prvo pita šta vi uopšte tražite sa njim, a kad mu osećanja, istrajno polivana hladnom vodom, ugasnu, onda počne da se pita šta će on sa vama. I onda vas ostavi.

Stalno kritikovanje

On je neodlučan, lenj, naporan, dosadan, nevaspitan, nametljiv… to kad tako počne, nastavlja se u beskraj. Spisak groznih i nepodnošljivih osobina vašeg partnera sve je duži i duži – a zapravo je sve duži vaš jezik i vaše nepristojno ponašanje. Ako vam nešto baš mnogo smeta, kritkujte to ponašanje, a ne osobu, ponudite neko rešenje, kompromis, pregovore oko onoga što vas izbezumljuje, umesto da stalno zvocate i pretvorite se u osobu od koje će se partner sklanjati, izbegavati je i ignorisati.

Niski udarci

Kad znate gde je partnerova slaba tačka (a znate) i onda namerno gađate u nju – da ga povredite, ponizite, pobedite u svađi. Ako ne umete da ostanete fer kad se svađate – naučite. Ukoliko želite da imate kvalitetan odnos i partnera koji će vas poštovati (i koga ćete vi poštovati).

Editors choice