Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Dental Milošević: “Lep osmeh stvara pozitivnu sliku o vama!” (INTERVJU)

Zašto je postalo kul da tvoj party autfit zapravo bude – sportski?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Pre nego što postigneš savršen #nomakeup makeup look, ovo je potrebno tvojoj koži!

ULTRA BOOST: 4 stvari koje će ti pomoći da nastaviš da trčiš onda kada želiš da odustaneš

Prirodna nega je u modi: Evo kako da oporaviš kožu posle hladne zime!

Najvažnija stvar koju možeš (i treba!) da uradiš za svoju drugaricu

4 razloga zbog kojih je zdravo imati BFF

1/2

Možda nismo svesni da se ponašamo na neki od načina koji najčešće ugrožvaju i podrivaju partnerske i sve ostale važne odnose, ali smo sigurno spremni da prepoznamo takva ponašanja kod druge osobe. Preispitajte se – koliko sami doprinoste urušavanju odnosa, nekim od ovih najčešćih obrazaca destruktivnog ponašanja.

Ograđivanje

Odbijanje komunikacije, emotivna nedostupnost, ignorisanje partnerovih pitanja, potreba, zahteva – zid podiže onaj ko se oseća ugroženo, to je odbrambeni manevar. Ali to znači da partnera vidite kao neprijatelja i tu se nalazi tačka pucanja i rušenja odnosa. Srušite taj zid, inače će on srušiti vašu vezu.

Ismevanje, nepoštovanje, superiorno ponašanje

Od ovakvog tretmana, partner ne može da se oporavi – to uništava samopouzdanje, povređuje i razočarava. Kad nekome istrajno poručujete svojim ironičnim i nadmoćnim ponašanjem da može da bude srećan što je takav nikakav zadobio vašu pažnju – on se prvo pita šta vi uopšte tražite sa njim, a kad mu osećanja, istrajno polivana hladnom vodom, ugasnu, onda počne da se pita šta će on sa vama. I onda vas ostavi.

Stalno kritikovanje

On je neodlučan, lenj, naporan, dosadan, nevaspitan, nametljiv… to kad tako počne, nastavlja se u beskraj. Spisak groznih i nepodnošljivih osobina vašeg partnera sve je duži i duži – a zapravo je sve duži vaš jezik i vaše nepristojno ponašanje. Ako vam nešto baš mnogo smeta, kritkujte to ponašanje, a ne osobu, ponudite neko rešenje, kompromis, pregovore oko onoga što vas izbezumljuje, umesto da stalno zvocate i pretvorite se u osobu od koje će se partner sklanjati, izbegavati je i ignorisati.

Niski udarci

Kad znate gde je partnerova slaba tačka (a znate) i onda namerno gađate u nju – da ga povredite, ponizite, pobedite u svađi. Ako ne umete da ostanete fer kad se svađate – naučite. Ukoliko želite da imate kvalitetan odnos i partnera koji će vas poštovati (i koga ćete vi poštovati).

Editors choice