Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Teško je ostaviti za sobom sve što ste uložili u odnos, a jednako je teško odustati od nekoga ko vam ne uzvraća osećanja. Nekako, uvek sve počne sa osećanjima, a završi se preračunavanjem. Možda se osećanja ne dovode u pitanje, ali sve drugo je upitno i posle beskrajnog sabiranja i oduzimanja, nekako ste u minusu – prazni i zbunjeni. Toliko toga ste dali (ili imate da date, a drugoj osobi to izgleda, ne treba), toliko toga gubite (i ono što nikada niste dobili računa se u gubitke), a šta ste uopšte dobili? Iskustvo? Bez garancije da će vas ono zaštiti od daljih gubitaka. Osećanja? Da, izgleda da ste dobili samo osećanja – doživljaj ljubavi, radost što ste mogli nekome da dajete sebe, ili što ste makar samo osetili da ste živi i puni ljubavi i sposobni za davaje. To je nešto što ne možete izgubiti, kako god se odvijala priča o ostavljanju, odustajanju, puštanju, gubitku…

Kad se nađete u situaciji da izračunate da ljubav nije dovoljna i da sve što ste uložili ili sve što niste, a silno ste želeli – nije vredno vašeg duševnog mira, to znači da birate sebe. Vrednujete sebe iznad svega. Možda niste to morali da iskusite na tako dramatičan i brutalan način, a opet, možda ste morali. Kad ljubav prema drugoj osobi nije dovoljna da odnos opstane ili započne, pronalazite onu jedinu ljubav koja je dovoljna da vas spase – ljubav prema sebi.

Tako je to, ponekad, na kraju. Ili bez početka. Silna matematika vas dovede dotle da vam je najvažniji vaš razum, integritet, duševni mir, da ste sami sebi najvažniji i da ne želite da utoršite sebe uludo.

Editors choice