Ove godine Polaroid se našao među najtraženijim brendovima u svetu. Svoje mesto našle su na licima velikih svetskih zvezda kao što su Lejdi Gaga (Lady Gaga), Stivi Vonder (Stevie Wonder) i Denis Ričards (Denise Richards). U Srbiji, Polaroid naočare su do sada bile predstavljene na Sajmu automobila u Beogradu, na Belgrade Fashion Weeku-u, Sajmu optike, kao i u vodećim modnim časopisima.

Pored modernog dizajna, osnovna karakteristika Polaroid naočara je perfektan pogled uz maksimalnu zaštitu oka i polarizaciju. Upravo zato su naočare brenda Polaroid pravi izbor za sunčane dane koji nam slede.

Istorijat

Edwin 300x218 Pop ikona: Polaroid naočareDr. Edvin Land (Edwin Land), osnivač Polaroid korporacije, rođen je 1909. godine. Od malih nogu bio je opčinjem svetlošću. Njegova fascinacija kaleidoskopima i stereoskopima, kombinovana sa željom da se igra sa svetlom i kontroliše ga, dovela je Edvina do otkrića prvog sintetičkog polarizovanog materijala za komercijalnu upotrebu. Ovo otkriće desilo se 1929. godine i nije bilo jedino. Dr. Land je tokom svog života registrovao 535 patenata. Polaroid korporaciju osnovao je 1937. godine, a prvi par naočara je prevazišao sva očekivanja. Tražnja je bila visoka i proizvodnja se proširila izvan granica Amerike, u Evropu i Aziju. Polaroid je nastavio sa istraživanjima i tako je došlo do stvaranja prvog instant fotoaparata na svetu, koji je osvojio tržište 1948. godine. Upravo ovaj proizvod je proslavio Polaroid i učinio ga poznatim u celom svetu. Međutim, pored njega ova kompanija je proizvela i druge značajne proizvode kao što su: instant film za x-zrake, vojni uređaji za noćno posmatranje i drugi. Tokom tog produktivnog i inovativnog perioda Polaroid je zaslužio reputaciju najinovativnije fabrike svog vremena.

The Best Under The Sun – kolekcija koja je vratila sjaj starim modelima

505 Pop ikona: Polaroid naočareBrend Polaroid je svoju novu kampanju i kolekciju “The Best Under The Sun” posvetio osvrtu na svoje početke i na sve ono što je bilo tipično za njih počev od 1937. godine kada su i osnovani.

Kampanju prati serija vintage fotografija od tridesetih do osamdesetig godina prošlog veka, na kojima se nalaze muškarci i žene koji nose Polaroid naočare u različitim životnim situacijama. Pored tih fotografija u katalogu za 2011. godinu se mogu videti i redizajnirani retro modeli različitih oblika i boja. Čitava kampanja odiše duhom prošlosti, glamurom i seksualnošću.

Polaroid i poznate ličnosti

lady gaga polaroid gl20 camera sunglasses news 300x298 Pop ikona: Polaroid naočareOve godine Polaroid se može pohvaliti da je u velikom stilu ušao u svet poznatih. Naime, svetski poznata pevačica Lejdi Gaga (Lady Gaga) je nedavno promovisala novo čudo – naočare za sunce sa ugrađenim kamerama. Ovo je takođe dokaz da Polaroid i dalje predstavlja jednu od najinovativnijih firmi na svetu. Stivi Vonder (Stevie Wonder) se odlučio za kolekciju “The Best Under The Sun”, a svoj Polaroid nosio je na NBA All Star utakmici. Kolekcija je promovisana na Njujorškoj nedelji mode, gde su u Polaroid naočarima uživale i brojne druge zvezde, kao i u modnom časopisu Elle.

Zašto nositi Polaroid naočare?

furore 3 Pop ikona: Polaroid naočareOd štetnog uticaja sunca oči ćete zaštititi samo odgovarajućim naočarima za sunce. Ipak, pogrešan odabir naočara može da bude štetan i opasan, jer one jeftine nemaju UV zaštitu, pa povećavaju izloženost zračenju. One će tako smanjiti količinu svetla, pa će se zenice proširiti, ali neće sprečiti UV zračenje. Obične naočare za sunce samo zatamnjuju pogled, dok polarizovana stakla visokog kvaliteta poboljšavaju vaš pogled.

Nošenje Polaroid polarizovanih naočara za sunce znači:

  • pogled bez odbljeska
  • čiste kontraste
  • prirodne boje
  • smanjeno naprezanje očiju
  • 100% UV zaštita

Za kraj, u saradnji sa VIP Eyewear, ekskluzivnim zastupnikom Polaroid naočara u Srbiji, poklanjamo vam jedan komad muških i jedan ženskih naočara za sunce.

Šta bi trebalo da učinite da ih dobijete? Prvo, posetite Facebook stranicu Wannabe Magazine-apostanite naš fan i postavite na naš Wall svoju fotografiju na kojoj nosite naočare za sunce.

Za najbolje fotografije glasaju fanovi magazina klikom na dugme “Like” ispod fotografija koje im se dopadaju. Muški autor fotografije sa najviše glasova/lajkova dobiće muški model Polaroid naočara, a ženski autor ženski model. Nagradna igra traje do utorka, 7. juna 2011. godine u ponoć.


Jelena Tanasić je rođena da obožava – Crveni lak. Čokoladne kolače. Mojito & kafu. Čitanje novina od pozadi. Čitanje knjiga. Papir i olovku. Kreativni haos. Bajke o vilenjacima i vilama. Filmove iz doba zlatnog Holivuda. Marinu Abramović. Leto. Miris šume posle letnjeg pljuska. Naočare brenda Ray Ban. Glam Punk modu. Štikle. Nitne. Narukvice. Pozorišta & bioskop. Citat Žan Kokto: “U sebi osećam anđela koga neprestano šokiram!”

Comments