“Želim da se sve mlade devojke osećaju osnaženo da sanjaju velike snove i da znaju da ako veruju u sebe – sve je moguće!”

Naomi Osaka je dokazala da je uzor svim mladim devojkama širom sveta kako na terenu, tako i van njega – a sada je dobila i Barbie lutku da to dokaže. Dvadesetrogodišnja japanska teniserka koja je osvojila čak 4 Grend slem titule u singlu je još jedna u nizu javnih ličnosti čiji će se lik naći na Barbie lutkama u okviru njihove “role model” kolekcije. Kompanija Mattel, koja stoji već decenijama iza brenda Barbie kaže da ova kolekcija želi da da na važnosti ličnostima koji menjaju svet nabolje, kao i da je njihov cilj bio da deca ne moraju da zamišljaju šta žele da budu kad porastu – već da mogu to zapravo i da vide.

“Neverovatna nam je čast što smo imali priliku da predstavimo Naomi Osaku kao deo naše Role Model serije. Ona je utrla put budućim generacijama devojčica da sanjaju velike snove, a svojom nepokolebljivom hrabrošću i iskrenošću pokazala je svetu koliko je važno da budete sam svoj šampion. Naomi nastavlja da ruši granice kako na terenu tako i van njega i uticajan je uzor fanovima širom sveta”, navodi se u saopštenju brenda.

Naomi je u centru pažnje u prethodnih meseci zbog odluke da se povuče sa učešća na Roland Garros turniru kako bi se zaista posvetila brizi o svom mentalnom zdravlju, nakon što su joj se anksioznost i depresija sa kojom se bori povećali usred čestih susreta sa javnošću i konferencija za štampu. Stavivši svoje mentalno zdravlje na prvo mesto, ona je poslala poruku svima koji se bore sa ovakvom vrstom problema da stave sebe i brigu o sebi na prvo mesto. Baš kao i reproduktivno zdravlje, i mentalno je već godinama tabu tema, ma koliko mi kao društvo mislili da smo napredovali. Ona je sa samo 23 godine uspela taj tabu da razbije i da pokaže da nije sramota to što nismo okej. Bićemo okej, ali za to je potrebno vreme i posvećenost sebi.

Comments