Poslednjih godina veoma popularni i posećeni, spa centri su postali obavezno mesto koje se posećuje jednom godišnje, kako bi se napunile baterije i odagnao stres.

Ovo je 10 evropskih spa hotela, koje ćete, kada vidite ponudu, sigurno posetiti.

Hotel Des Baromes, jezera Mađore, Italija

Stvarno je nemoguće da se ne opustite i ne podmladite na ovom mestu. Pored prirodne lepote i fantastičnog mira koji vlada na ovim jezerima, hotel vam nudi terapije za podsticanje cirkulacije i metabolizma, aromaterapije i masaže lekovitim blatom. Pored toga, ima i tretmane pedikira i manikira, kao i tretmane lica.

italia Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

Piere Loti Hotel, Istanbul, Turska

Za one koji traže tradicionalan i pristupačan spa hotel u centru Istanbula, onda je Piere Loti prava oaza i pun pogodak. U blizinu su znamenitosti Istanbula, a spa usluge se mogu nazvati i zdravstvenim, jer pored tretmana i masaža, postoje i tretmani trljanjem soli, kao i kupanje u tradicionalnim hamam kupatilima.

istanbul Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

Mauris spa hotel, Pariz, Francuska

Pogled koji se pruža kroz prozore ovog hotela, jedinstven je, poput usluge koje pružaju. Smešten u centru Pariza, ovaj spa je veoma miran, jer je okružen parkovima. Usluge, koje pruža, uglavnom su estetske prirode, tako da ćete se podmladiti posle prvog boravka, a podočnjake će nestati kao rukom odnešeni, posle samo jedne masaže blaženstva.

paris Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

Rim Kavaljeri spa hotel, Rim, Italija

Bez ikakve sumnje, ovo je najbolje pozicioniran spa hotel u Evropi, jer se nalazi na brdu iznad Rima i Vatikana. Mirno utočište smešteno u centru parka, očaraće vas tišinom, a opet blizinom, jer za 5 minuta ste u centru Rima, ako se uželite provoda. Hotel nudi kozmetičke tretmane i masaže, ali prvenstveno je za oporavak i relaksaciju.

italiarome Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

Savoj hotel, London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Klasika i prefinjenost u svakom smislu odlikuju ovaj hotel sa veoma dugom tradicijom. Njegova rekonstrukcija je koštala oko 210 miliona funti, pa sada se čini kao da je pravljen za kraljevsku porodicu, mada se svi posetioci baš tako i osećaju kao gosti ovog hotela. Gordon Remzi će vam spremati hranu, a vi možete uživati u fitnes tretmanima i terapijama za povećanje energije, ako se odlučite za ovaj spa hotel.

london Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

Mandarin Orijental Spa, Barselona, Španija

Smešten u centru Gaudijevog grada, ovaj spa je pravo mesto, ako želite da se oslobodite stresa ili rešite psihičke probleme. Topla parna kupatila, bazeni, masaže i psihijatar 24 časa na raspolaganju, odagnaću sve vaše probleme.

spain Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

San Klemente Palas hotel, Venecija, Italija

Ovaj luksuzni spa hotel sa 5 zvezdica, smešten je na privatnom ostrvu, tako da su posetioci izolovani i ušuškani daleko od gužve i buke. Hotel nudi sve vrste detoksikacija organizma, sve vrste velnes usluga, kao i tretmane za podmlađivanje.

venice Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

Korintija spa hotel, Prag, Češka

Smešten između zidina starog dela Praga, ovaj velnes centar se uzdiže kao kupola visoko u nebo. Nudi sve usluge kao i drugi evropski gradovi, ali po pristupačnijim cenama. Sauna i masažne terapije su poznate kao veoma delotvorne, a bazeni specifični i jedinstveni, jer se pune mineralnom vodom. Ako imate vremena, skoknite za vikend do Praga na opuštanje.

praha Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

Veinmejster spa hotel, Berlin, Nemačka

Nalazi se u ulici prepunoj barova, kafića, butika, prodavnica i klubova, pa opet, u skladu sa tim, na petom spratu postoji ceo odeljak za detoksikaciju, ako se pretera sa konzumacijom alkohola, tokom obilaska svih ulica… Imaju masažni centar, koji je najbolji u Nemačkoj i fitnes programe i teretane.

berlin Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

Interkontinental Amstel hotel, Amsterdam, Holandija

U njemu najčešće borave rok zvezde i predstavnici kraljevske porodice. Klasika, luksuz, prefinjenost ovog hotela okićena je dugogodišnjom tradicijom, a poznat je i najbolji centar za podmlađivanje u Holandiji. Bazeni, saune, tursko kupatilo i vrhunska usluga vrede svaku paru koja se izdvoji za smeštaj i uslugu u ovom spa centru.

holand Potpuno opuštanje: 10 najboljih spa hotela u Evropi

Ivana Spasojević

Comments