Do sada nam je svima jasno da pušenje nije dobro za naše zdravlje. Ne samo da oštećuje naše disajne puteve i pluća, već može dovesti i do veoma ozbiljnih i često fatalnih stanja poput raka i upale pluća, i emfizema. Bez obzira na to, pojedini od nas to i dalje praktikuju, bilo na društvenim dešavanjima ili na dnevnom nivou. Čak i pojedina od najvećih holivudskih imena nisu imuna na zavisnost od duvana, uključujući i vaping i elektronske cigarete. Da ne spominjemo još mnogo poznatih ličnosti koje puše travu ili uživaju u njoj u raznim oblicima – medicinskim i drugim. Ako pokušavate da prestanete ili samo želite da znate da niste sami u svojoj borbi protiv duvana koji izaziva zavisnost, predstavljamo vam listu 10 pušača. Pojedini su uspeli da prekinu, drugi to pokušavaju, dok treći i dalje u tome uživaju…

Sophie Turner

Zvezda TV serije Game of Thrones je u medijima bila otvorena po pitanju vaping-a, čak objavljujući fotografije sa pauza u toku snimanja poslednje sezone serije. Međutim, kad je postala trudna, više nije viđena da puši.

Bella Hadid

Iako je veoma oprezna da ne puši u javnosti zbog velike baze tinejdžerskih pratilaca, Bella Hadid je fotografisana kako pali cigaretu u toaletu u toku Met gale 2017. godine. Od tada je više puta govorila kako će prestati – odluku stavivši na listu novogodišnjih želja 2019. Potom je na Instagramu objavila video u kom ipak puši, ironično napisavši: So far so good!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Jennifer Lawrence

Glumica je pušila cigarete, džoint, praktikujući i vaping. U nekoliko navrata je o javno govorila o pušenju marihuane. “Pušila sam džoint sa nekim reperima. Njihova trava je drugačija. Zakoračila sam u sasvim drugačiji univerzum”, objasnila je jednom prilikom.

Lady Gaga

Poznato je da pevačica planetarnog hita Shallow uživa u pušenju cigareta. Za Huffington Post je otkrila da najviše voli da zapali uz čašu viskija dok piše pesme, zato što joj to “nakratko oslobodi mozak”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

Lana Del Rey

Logično je da Lana, u skladu sa svojom nostalgičnom holivudskom personom, intenzivno puši, što često čini čak i u toku svojih nastupa. Vidimo je kako puši e-cigarete i u nedavnom spotu za pesmu Arcadia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by venice bitch (@delreysirens)

Comments