Donatorsko veče za obnovu izgorele Crkve Svetog Save u Njujorku u Atletik Klubu održano je u ponedeljak 22. avgusta. Okupilo se preko 300 ljudi i uspeli smo da sakupimo preko 100.000 $. Crkva velikog istorijskog značaja je izgorela na dan pravoslavnog Uskrsa ove godine. Da bi pomogli obnovu ovog duhovnog centra 5 prijatelja je odlučilo da prikupe donacije i pomognu crkvi. Prikupljeno je oko 100.000 dolara,a donacije se prihvataju do kraja US Open-a. Članovi odbora za prikupljanje sredstava su Gordon Bijelonić, holivudski producent, Tijana Ibrahimović, PR menadžer, Dušan Vemić, teniski trener, Mirjana Sladić, vođa tima Novakovog Fan Kluba u Americi, Mark Jovanović, nekretnine Compass.

Poznati Srbi u dijaspori okupili se oko jednog humanitarnog događaja Poznati Srbi u dijaspori okupili se oko jednog humanitarnog događaja Poznati Srbi u dijaspori okupili se oko jednog humanitarnog događaja2 Poznati Srbi u dijaspori okupili se oko jednog humanitarnog događaja

Datum održavanja humanitarne večeri izabran je da bude na početku US open-a da bi se u sve uključili u ljubitelji tenisa. Jovana Jakšić, Dušan Lajović i Frank Dančević su bili prisutni i pružili podršku nameri i okupljanju zajednice. Posle crvenog tepiha i aukcije sa puno artikala koje su  Verdasko, Đoković i mnogi drugi poslali, gosti su imali priliku da uživaju u muzici violinistkinje Ane Milosavljević, džezu Vladana Mijatovića i harmonici Petra Marića.

Poznati Srbi u dijaspori okupili se oko jednog humanitarnog događaja3 Poznati Srbi u dijaspori okupili se oko jednog humanitarnog događaja Poznati Srbi u dijaspori okupili se oko jednog humanitarnog događaja5 Poznati Srbi u dijaspori okupili se oko jednog humanitarnog događaja

Tijana Ibrahimović je bila voditelj programa uz ostale članove odbora koji su održali vrlo emotivne govore. Majkl Gala koji je prisustvovao gašenju vatre je isto tako podelio par reči podrške. Donatorsko veče će se odrzati i sledeće godine sa nadom organizatora da će odziv biti još bolji i veći.

Comments