Uvek čekam curu!

Možda će da zakasni i 20 minuta, ali neće ona mene da ispali. Verovatno je negde pročitala da treba da zakasni, da ispadne glavna, ali ona se spremala za ovaj sastanak pola dana, a ja sam se samo istuširao i obrijao. Došla joj drugarica da je farba, pa se depilirala, pa se presvlačila dvesta puta, pod strogim nadzorom drugarice, pa se sat vremena šminkala, i neka je. Očekujem da blista kad se pojavi i ne smeta mi da je čekam. Ona strepi da je mnogo zakasnila i da me neće zateći, sva je ustreptala i onog momenta kad me vidi kako joj se zadivljeno osmehujem, već je moja. To je prosto i ne znam zašto momci sebi dozvoljavaju komociju da zakasne. Nikako. Ja treba da budem tu, a ona da me ugleda i da se oseća posebno. Kao da je to neka velika filozofija. Žensko je, treba joj potvrda da je važna, željena, očekivana. Da se oseća kao carica. Pa kad je posle pitam da li hoće da idemo negde na piće ili da to piće popijemo kod mene, znaš koje su šanse da dobijem odgovor broj dva? Barem duplo veće nego tvoje, kad zakasniš.

1c3fe2407a1908a76d6a0e841aff2c0f PPP: Tri Pravila Pravih Pastuva

Komplimenti, ali pametni

Svako može da sipa komplimente, ali ako joj pričate isto što i ostali, neće ih ceniti. Lepa je, divne su joj oči, koža, kosa. Zna ona to, svakog dana radi kao crnac na održavanju te lepote, žensko je to. Voli ona da vi primetetite rezultate, ali ako joj kažete blistaš, ona tačno zna da je to od one kreme ili nečega što ima ono nešto što sija. Zato ja pažljivo posmatram i hvalim ono što mi se stvarno sviđa, a što je sto posto ona sama – pokret rukom kad sklanja kosu, izraz lica kad se zamisli, osmeh, hod, držanje. Svaka žena ceni moć zapažanja i kad je tako uhvatite u momentima spontanosti i još kad pokažete kako vam je to simpatično i šarmantno, uhvatili ste deo njenog srca. A njoj je potrebno da joj srce kaže da želi da bude sa vama, makar samo onako. Žene uopšte nisu toliko komplikovane, samo kad provališ ono glavno. A to nije glava, nego srce. Iskreno divljenje je ono na šta će svaka pasti. A ja se iskreno divim ženama. To je najmanje što mogu.

bd8de26f8c8d647ef6a77644e4468ee6 PPP: Tri Pravila Pravih Pastuva

Džentlmen, u svakom trenutku

Prvo ona. Ako se pored mene cura ne oseća zaštićeno i opušteno, ako nema poverenja u mene, nisam zadovoljan. Oko nekih moram malo više da se potrudim, a neke su zahvalne u svakom trenutku. Kad se žena oseća kao da je jedina na svetu, ona se daje kao da joj je poslednji put u životu. Valjda sam zato muškarac, da je navedem da se tako oseća i da uživam u tome. Ženska zahvalnost  je nezaboravna. Naravno da se zaljube u mene. Neću valjda od toga da bežim? Najbolje su kad su zaljubljene. Zaljubim se i ja. I kad se ne zaljubim, ne smeta mi njihova privrženost. Svaka je za mene posebna i svakoj se posvećujem maksimalno.

Kad sam sa ženom, ja sam njen. I to je nešto što žene vole da čuju. Ali i da osete da je istina to što čuju.

Izvor fotografija: pinterest.com

Aleksina Đorđević

Comments