Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

U okviru pratećeg programa, trinaestog po redu Festivala studentskog filma, u Ustanovi kulture “Parobrod” publika će imati priliku da vidi brojne sadržaje koji na originalan i dinamičan način okupljaju veliki broj autora iz sfere umetnosti, koji su kroz različite celine povezani sa filmskim stvaralaštvom mlađe generacije.

U skladu s ovogodišnjim konceptom festivala i pod sloganom “Čekiraj se”, prateći program donosi novi pogled na ideju različitih oblika filmskih putovanja kroz fotografiju, film, muziku i stvaralaštvo.

Fokus ovog programskog dela usmeren je na izložbu fotografija pod nazivom “Filmografija – jedna scena, rečito putovanje”. Reč je o izložbi fotografija odabranih na osnovu konkursa, nakon kojeg je grupa mladih dramaturga osmislila kratke sinopsise polazeći samo od onoga što vidi na fotografiji.

IMG 4922 Prateći program Festivala studentskog filma

Ovo je način da se povežu ideje mladih stvaralaca i da publika na zanimljiv način sazna više o procesu spajanja ideje i prostora u filmskom jeziku. Izložba će biti otvorena 16. marta u 19 časova u Ustanovi kulture "Parobrod"

IMG 4924 Prateći program Festivala studentskog filma

U okviru programskog segmenta pod nazivom “Studentski film – putovanje kroz vreme”, biće prikazani prvi filmovi danas poznatih reditelja domaće kinematografije

IMG 4929 Prateći program Festivala studentskog filma

publika će imati priliku da vidi kako je tekao profesionalni razvoj od ispitnog studentskog filma do velikog bioskopskog platna

Jedan deo pratećeg programa Festivala posvećen je i izložbi nakita napravljenog od filmske trake. U okviru ove izložbe svoj rad predstaviće mlada umetnica Dragana Romić, koja već nekoliko godina uspešno samostalno proizvodi minđuše i ogrlice u kojima se kriju razne filmske priče.

Zabava u okviru FSF-a dopunjena je i muzičkim programom drugog dana festivala, povodom otvaranja izložbe nastupiće domaći bend Though Guy of America.

Editors choice