5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

1/3

Pravila, pravila… Uvek postoje neki do’sdont’s kako u oblačenju (iako nadam se da smo se do sad složili da je jedino pravilo u modi da nema pravila osim onih koja tebi odgovaraju) tako i u uređivanju životnog prostora. Male prostorije treba krečiti u belo da izgledaju veće. Umetničke radove treba kačiti u visini očiju. Ne treba mešati dva velika printa ili različite tapete na zidovima. Da, kada je dizajn enterijera u pitanju postoji toliko saveta, predloga i “zabrana” u vezi sa izborom nameštaja i dekoracija da se često događa da se i pre upuštanja u (re)dekoraciju toliko zastrašimo i ubijemo naše unutrašnje, dizajnersko čulo, i lične afinitete i estetiku, da se osetimo blokiranim i ili ništa ne uradimo, ili uradimo, ali toliko ispoštujemo sva tuđa pravila da naš prostor više ne liči na nas same i naš duh i stil.

Znaš o čemu pričamo, zar ne? Da, o onom momentu kada si se uhvatila za tkaninu u koju si želela da presvučeš sav nameštaj, ali si nakon besomučnog guglanja i saveta od manjih ili većih eksperata odustala od tog poduhvata jer neće baš najbolje “leći” tvojim narandžastim zidovima. Ipak, da li zaista uvek mora da bude tako? Naravno da već dobro naslućuješ da je odgovor jedno veliko i ubedljivo, gromoglasno ne! Naravno, postoje smernice koje treba pratiti, pri tome stojimo, ali koja su to pravila koja treba da otpišeš jednom zauvek?

Old-school pravilo broj 1: Koristi isti metalni finish u celoj prostoriji

Držati se jednog metala je zaista ali zaista zastarelo pravilo. Toliko da se već dugo ni u modi ne poštuje. Ako je sasvim u redu da imaš dve zlatne i tri srebrne ogrlice, zašto bi bio problem da recimo tvoja kuhinja iskusi slično? Kombinovanje metala je ne samo dozvoljeno nego i poželjno i to u gotovo svim prostorijama jer to unosi potpuno savremen i osvežavajući duh u prostor. I to je presuda sa kojom se slaže većina dizajnera enterijera. Ipak, činjenica je da se u praksi retko kad osmelimo na takve poteze i sve ostane u zonama sigurnosti. Ili srebrno ili zlatno ili mesingano. Ukoliko nikada nisi bila jedna od onih koji kombinuju srebro i zlato vreme je da se to promeni. Postoji nekoliko trikova koji ti u tome mogu pomoći. Prvo, postaraj se da tvoji odabrani metali budu vidiljivo drugačiji. Srebrnkasti hrom i ispolirani nikl su previše slični da će njihov “sudar” izgledati kao slučajno, ili još gore kao da si želela da ih spariš kao iste što nije pošlo za rukom. Treba ti na prvi pogled vidljiviji sudar metala i to ćeš najbolje ostvariti ako odeš u krajnosti. Dobar savet je da odabereš jedan metal koji će biti vodeći dok su ostali više kao akcenti.

Editors choice