Virtuelni dnevnici ovih kreativnih devojaka listaju se svakodnevno uz prvu jutarnju kafu, pauzu od posla ili učenja, pa tako i u momentima traganja za inspiracijom. Svakodnevno nas puštaju da zavirimo u odaje njihovog garderobera te to činimo i danas kako bismo vas podsetili šta da ne izostavite prilikom pakovanja prtaljaga za letovanje ili pak, odabira boja i krpica za sutrašnji outfit.

Vintage blog “Mess in my closet” (“Nered u mom ormanu”) potpisuje blogerka Jovana Đokić. Iz svog nereda izvlači najbolje komade te predlaže da ovog leta priuštite sebi jednu indigo plavu strukiranu haljinu, suknje na štrafte svih dužina kao i jednostavne majice u kojima ćete se osećati prijatno. Sve ovo začinite crvenim baletankama, pismo tašnom i jednom velikom mašnom u kosi koja vam ne dozvoljava da ono dete u vama, odraste. Još jedan savet – pokupite kosu u punđu ili napravite visoki rep, pričvrstite šnalicama i ni onih 40°C vam neće smetati.

1 Mess in my closet Jovana Djokic Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: messinmycloset.blogspot.com

2 Mess in my closet Jovana Djokic Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: messinmycloset.blogspot.com

Kreativni kutak Marine Arnaut krije se iza bloga “FRashion by Marina” i vodi vas u svet razigranih boja, dobrog raspoloženja i uvek interesantnih ideja kako da sami budete svoj majstor i napravite pregršt modnih detalja, te kako da oživite zaboravljene odevne predmete i učinite ih modernim. Ona vas takođe poziva da zavirite u “skladište” vaše mame ili bake, jer se najbolje krpice nalaze upravo u davno zatvorenom ormanu. Za ovo leto posebno izdvaja mint lepršavu košulju, nemirnu suknju sa velikim tufnama, sve boje plisiranih suknji, a kao poseban aksesoar predlaže ogroman broš od tila, u obliku cveta koji možete napraviti u vašoj kućnoj radionici. Lakovi za nokte su obavezni.

3 Frashion Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: frashionbymarina.blogspot.com

4 Frashion Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: frashionbymarina.blogspot.com

Da je lepota u jednostavnosti dokazuje blog autorke Dubravke Dodig pod nazivom “Love Style Magic” (“Ljubav Stil Magija”). Viziju mode predstavlja na sebi svojstven način. Zamisli koje prenese na papir, vešte ruke njene mame brzo učine spremnim za šetnju gradom. Svoje kreacije nosi sa stilom i istinski u njima uživa. Inspiraciju pronalazi u svemu i kaže: “Važno je samo otvoriti oči i dozvoliti čulima da budu aktivna, kretivnost posle sama radi svoj posao, važno joj je samo dati početni materijal”. Lista predloga započinje laganom lanenom košuljom i haljinom, udobnim šortsem, trendi sandalama sa platformom a završava se kaišem kao obaveznim detaljem.

5 Love stlye magic Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: lovestylemagic.blogspot.com

6 Love style magic Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: lovestylemagic.blogspot.com

“Božanski svet mode” ispunjavaju istoimene koloritne stranice autorke dnevnika Branislave Antović pod punim nazivom “Divine World of Fashion”. Njen blog nam šapuće da se obavezno oprobamo u color block i “neon” trendu. Preporučuje da letnje vrućine dočekamo uz šarene majice na bretele, jednobojne košulje, lagane pantalone, upadljive vrtoglave potpetice, unikatan nakit i nezaobilazne clutch (pismo) tašnice. Eksperimentisanje bojama će uneti poseban osmeh i radost u vaš dan.

7 Branislava Antovic Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: divineworld.blogspot.com

8 Branislava Antovic Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: divineworld.blogspot.com

Na mestu gde se susreću moda i stil čeka vas autorka bloga “Fashion and Style”, Vanja Milićević. Počevši od zanimljivih kombinacija, u njenim odajama možete pronaći i sjajne savete kako da u sopstvenoj manufakturnoj radionici napravite originalne aksesoare. Za šetnju po vrelom asfaltu predlaže šire bluze i košulje, cvetne maksi ili mini suknje, ravne gladijator sandale i za kraj, slamnate šešire ukrašene broš cvetovima koje možete kačiti i na omiljene blejzere. Slikom vam poručuje da se igrate kosom i od nje načinite jedinstveni aksesoar kom će se svi diviti.

9 Fashion and style Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: fashionandstylev.blogspot.com

10 Fashion and style Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: fashionandstylev.blogspot.com

Zvuci koraka koji dosežu daleko, stižu sa bloga “Ana on Heels” originalne blogerke Ane Šurdilović. Viziju mode, koju definiše kao umetnost, nesebično poklanja svojim čitaocima prezentujući im najrazličitija modna otkrića kao i aktuelne trendove. Njene stranice preporučuju blejzere jarkih boja, šarene pismo tašne, “mačkasti” oblik naočara a poseban akcenat je na upadljivim detaljima poput broš ruža, velikog prstenja i ukrasa za glavu.

11 Ana on heels Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: anaonheels.blogspot.com

12 Ana on heels Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: anaonheels.blogspot.com

Blog koji se izdvaja jedinstvenim stilom njegove autorke Milice Venome Nedeljković, nosi naziv “Venoma`s Fashion Diary” (“Venomin modni dnevnik”). U ovom modnom kutku možete pronaći aktuelne liste sniženja u gradu koje njene čitateljke prosto obožavaju. Ljubiteljka visokih potpetica, nemirnih retro tufni, dobrog džinsa, pletenog šešira i unikatnog nakita poručuje vam da upravo sve navedeno spakujete u kofer pre odlaska na zasluženi odmor. Začinite leto belim i crvenim bojama a crna će vam u tome sigurno pomoći.

13 Venoma Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: venomafashionfreak.blogspot.com

14 Venoma Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: venomafashionfreak.blogspot.com

Gromoglasan pozdrav šalje vam blog “Bonjour JR”. Autorka Jovana Radojičić ispunjava stranice koje odišu jednim posebnim stilom inspirisanim 80-im godinama, uokvirene modernim ramom. Kaže da je crna boja elegancija, boja Pariza, te stoga preferira totalno crni look. Njene preporuke idu u tom pravcu uz sugestiju da ga kombinujete sa efektnim nakitom, velikim naočarima i neobaveznim punđama. Pored ovoga, nikako ne zaboravite kratke suknje i štrafte na sve moguće načine.

15 Jovana Radojicic Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: bonjourjr.blogspot.com

16 Jovana Radojicic Predlozi modnih blogerki za leto 2011.

Izvor: bonjourjr.blogspot.com

Ukoliko su vam se dopali ovi predlozi i pružili vam bilo kakvu inspiraciju, čitajte nas opet jer produžavamo listu preporuka.


Marina Marry – studentkinja industrijskog inženjerstva i menadžmenta, zaljubljenik u fotografiju, zvuk saksofona i ukus Tiramisu torte. Nepopravljivi sanjar, hedonista i ponosni vlasnik  kreativne džungle Imagine, Create, Enjoy“. Omiljeni citat:“Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.”

Comments