Gvozdeni presto iz kultne HBO serije “Igra prestola” predstavljen je na Kalemegdanu i za sve obožavaoce biće izložen u Muzičkom paviljonu do srede, 4. juna 2014. godine. Dolazak trona povezan je sa humanitarnom akcijom za nastradale u poplavama, a HBO Adria poziva sve fanove i građane da im se pridruže u skupljanju pomoći i pošalju SMS na 1003.

Igra Prestola 310514 15 U našem gradu: Gvozdeni presto na Kalemegdanu

Posle Budimpešte, Poljske, Rumunije, Holandije i Hrvatske, Gvozdeni presto iz megahit serije “Igra prestola” svečano je prikazan u prestonici Srbije, kod Muzičkog paviljona gde se okupio veliki broj fanova serije sa željom da se slikaju na tronu. Obožavaoci ekranizovanog ciklusa romana Džordža R.R. Martina “Pesma leda i vatre” moći će da “zauzmu” Presto i da nakratko zavladaju fantastičnim svetom Vesterosa. Fanovi serije, zaljubljenici romana, i građani koji žele da se slikaju na Gvozdenom tronu, moći će to da učine od subote, 31. maja svakog dana u  periodu od 10 do 20 sati, sve do srede 4. juna kada će u 17 sati biti otpremljen iz Beograda.

Igra Prestola 310514 5796 U našem gradu: Gvozdeni presto na Kalemegdanu

Presto iz serije “Igra prestola” u svim zemljama u kojima je bio izložen izazvao je neverovatno interesovanje. Fanovi serijala čekali su u redovima satima samo da bi bar nakratko osetili “moć” čuvenog Prestola oko koga se, već četvrtu sezonu, bori nekoliko plemićkih porodica iz Vesterosa.

Igra Prestola 310514 5807 U našem gradu: Gvozdeni presto na Kalemegdanu

Gvozdeni presto, koji će biti izložen u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, zapravo je replika originala iz serije (čiju četvrtu sezonu na HBO premijerno gledamo ponedeljkaom u 20:05, a već u jutarnjim satima dostupna je na HBO GO-u na kojem se mogu videti sve sezone “Igre prestola”). Napravljen je u prirodnoj veličini,  i “moćnih” je dimenzija. Presto je visok 220 centimetara, širok 165, a dugačak 185 centimetara. Njegova težina je 135 kilograma.

Igra Prestola 310514 5865 U našem gradu: Gvozdeni presto na Kalemegdanu

Organizaciju ovog događaja bezrezervno su pomogli Beogradska tvrđava, borilačko društvo “Svibor” i butik venčanica “Odiva”. Takođe, akciji su se priključili i profesionalni fotografi Dragan Medaković, Žarko Radovančev i Marko Raičević, koji će u nedelju od 12 do 16 sati, kao i u ponedeljak od 16 do 20, besplatno fotografisati sve one koji to budu hteli, takođe uz molbu da pošalju SMS poruku upućenu na broj 1003. Fotografije fanova potom će se naći na Facebook stranici, odakle će moći da ih preuzmu.

Igra Prestola 310514 5908 U našem gradu: Gvozdeni presto na Kalemegdanu

O HBO Evropi

Home Box Office, vodeća američka premijum televizijska mreža, nudi osnovne i premijum zabavne televizijske kanale za kablovsku i satelitsku televiziju, kao i MMDS platforme. HBO Evropa – koji je u vlasništvu Home Box Office, Inc. – trenutno nudi osnovne i premijum kanale za 15 zemalja: Mađarsku, Češku, Slovačku, Poljsku, Rumuniju, Holandiju, Bugarsku, Moldaviju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu. U Holandiji, HBO Evropa nudi HBO HD i SD kanale, HBO On Demand i HBO GO preko HBO Holandije, zajedničkog ulaganja između HBO i Ziggo BV.

HBO Evropa nudi pet visoko kvalitetnih filmskih kanala (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax i Cinemax2) i šest kanala visoke rezolucije (HBO HD, HBO2 HD, HBO3 HD, HBO Comedy HD, Cinemax HD and Cinemax2 HD), kao i pretplatu na servis odabranih sadržaja na zahtev HBO ON DEMAND, i širokopojasni SVOD servis, HBO GO.

Igra Prestola 310514 5916 U našem gradu: Gvozdeni presto na Kalemegdanu

HBO i Cinemax zajedno sa ostalim multipleks kanalima i dodatnim uslugama donose najveće filmske hitove, nagrađivanu originalnu produkciju, serije, ekskluzivna dešavanja, evergrin filmove, hitove sa filmskih festivala, međunarodne i evropske filmove u domove gledalaca.

Sedište HBO Evropa nalazi se u Budimpešti, u Mađarskoj.

Comments