U režiji nagrađivane rediteljke dokumentaraca, Suzan Lejsi, “Džejn Fonda u pet činova” (Jane Fonda In Five Acts) je intiman osvrt na Fondino jedinstveno životno putovanje, koji će premijeru imati na HBO GO-u 25. septembra, dok će na HBO kanalu biti prikazan 4. oktobra u 21.45 h.

Ovo je priča o devojci iz komšiluka, seks-simbolu, aktivistkinji i fitnes tajkunu. Oskarovka Džejn Fonda imala je život koji su obeležile kontroverze, tragedija i preobražaj, a sve to pred očima javnosti.

Dokumentarac je zasnovan na snimljenim intervjuima dugim 21 sat, u kojima Džejn Fonda iskreno i otvoreno govori o svom životu i pogrešnim koracima. Istražuje bol koji je izazvalo majčino samoubistvo, emocionalnu nedostupnost oca, poremećaje u ishrani sa kojima se borila 30 godina i tri braka sa veoma poznatim, ali potpuno različitim muškarcima. Suzan Lejsi je takođe koristila i intervjue sa njenom porodicom i prijateljima, retke snimke iz privatne arhive, kao i one koji prikazuju ispunjen i užurban život koji danas vodi sa 80 godina, nazivajući ga “početkom svog poslednjeg čina”.

Jane Fonda In Five Acts e1537783150248 Premijera dokumentarnog filma Džejn Fonda u pet činova

U filmu su korišćeni i intervjui sa Robertom Redfordom, Lili Tomlin, producentkinjom Polom Vajnstin i bivšim muževima, Tomom Hejdenom i Tedom Tarnerom, a prva četiri čina Fondinog života nazvana su po četvorici muškaraca koji su delili njene lične i profesionalne ambicije i ostvarili snažan uticaj na nju.

Peti čin je nazvan po samoj Fondi, koja se konačno sukobljava sa svojim demonima, ponovo zbližava s porodicom i nastavlja uspešnu karijeru kao glumica i aktivistkinja, po svojim pravilima.

Džejn Fonda je danas i dalje aktivna, angažujući se u sferama politike i kreativnosti, pokazujući da nema ograničenja u životu koji je ispunjen odlučnošću, poštenjem i napornim radom.

Dokumentarac je režirala Suzan Lejsi, koja je istovremeno jedna od producentkinja, uz Emu Pilds i Džesiku Levin, direktor fotografije je Sem Pejnter, a za muziku je zadužen Pol Kantelon.

Comments