Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Ova knjiga nas ujedno uči i empatiji iz jednog potpuno novog ugla i dokazuje da još uvek nije sve crno kao što izgleda. Treba uvek da se makar malo potrudimo da razumemo i sagledamo iz drugačijeg ugla čangrizala koja imamo prisutna u našim životima ne bi li im pokazali malo saosećanja i možda, ali možda im olakšali makar malo tu muku koja ih muči.

View this post on Instagram

U poslednjem tekstu na blogu pričao sam o beauty zimskim favoritima, međutim, jedan od najvećih favorita uopšte je upravo ova knjiga – Čovek po imenu Uve. Dugo sam odolevao da je pročitam, jer ne volim da pojurim za svetskim bestselerima, iskustvo mi je govorilo da se uglavnom radi o bezazlenim pričama koje nemaju puno kvaliteta. No, za Novu godinu sam otišao do knjižare sebi da kupim poklon i umesto jednog planiranog klasika, izbor je pao upravo na ovo delo, ne znam zašto, ali mi je drago zbog toga.😃 Shvatio sam da većina nas drži jedan deo Uva u sebi, svi smo mi malo dzangrizavi, mrzovoljni, nerazumljivi okolini, jer okolina ne zna šta nas je do toga dovelo. Uve je, znate, samo želeo da umre, a za to je kriva ljubav koja ga je najpre oživela. Kakav paradoks, zar ne? Uve je čovek koji je bio samo ljuštura, dok nije došla ljubav u njegov život, nakon te ljubavi ljuštura se opet pojavila, ali je ipak na neki način ljubav pobedila… Zbunjujuće, jer neću reći šta je sve bilo između, ovo je delo koje svako mora da pročita.😍 Neću kriti sam kraj, Uve uspeva u svojoj nameni, a mene je u sred noći, čitajući poslednje strane romana tako rasplakao da sam znao odmah – ovo je bestseler sa razlogom, jer se zavlači pod kožu i "dira" dušu. A zadatak književnosti, verujte ovom književniku, je upravo taj!😍 Kakvi su vaši utisci kada je ovaj roman u pitanju? Pišite mi u komentarima.💙💙💙 . . . . . #slobizza #slobizzabloguje #manblog #manblogger #mensblog #mensblogger #lifestyleblog #lifestyleblogger #book #bookstagram #bestseller #bookaholic #bookshelf #knjizevnost #preporuka #knjige #uve #covekpoimenuuve #weekend #weekendmood #books #photography #picoftheday #photooftheday #huawei #huaweiphoto #huaweisrbija

A post shared by ʙᴇᴀᴜᴛʏ ᴀɴᴅ ʟɪꜰᴇꜱᴛʏʟᴇ ʙʟᴏɢ (@slobizza_bloguje) on

Prestižni magazin People je izdvojio ovu knjigu uz komentar kritičara: “Izvanredno! Smejaćete se, plakati i otkriti saosećanje za džangrizala u svom životu. Takođe, poželećete da se odselite u Skandinaviju, gde je sve nekako simpatičnije”.

Sa druge strane, Booklist je napisao:Bakmanova vedra priča o ogorčenom starom komšiji ujedno je i veoma promišljeno istraživanje o tome kako nečiji život može imati snažan uticaj na bezbroj drugih. Da postoji nagrada za najšarmantniju knjigu godine, ovaj roman švedskog blogera koji se preko noći pretvorio u senzaciju dobio bi je bez ikakve sumnje.” 

Po istoimenoj knjizi je snimljen i film još 2016. godine u režiji cenjenog švedskog režisera Rolf Lassgårda. Možda će ti delovati malo čudno da gledaš film gde pričaju švedski jezik, ali uz titlove ne moraš da brineš. Mada, pre svega ti preporučujemo naravno da prvenstveno pročitaš knjigu.

Ukoliko ti se svidi ova knjiga, tu su još tri ekvivalentno dobre knjige istoimenog pisca. Knjige koje nose naziv Moja baka vam se izvinjava”, “Brit-Mari je bila tu” “Put do kuće svakog jutra je sve duži” će vam sigurno privući pažnju i ulepšati vam nedeljno popodne ili kad god se odlučiš da se posvetiš čitanju ove fantastične literature.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Jovan Žihlavski

Editors choice