Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je zaključio sporazum sa Univerzitetom u Londonu, o realizaciji međunarodnog programa osnovnih studija “Ekonomija i finansija” na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, koje paralelno obezbeđuju dve diplome – jednu izdatu od strane Univerziteta u Londonu (fakultet-nosilac Londonska škola ekonomije i političkih nauka) i jednu izdatu od strane Univerziteta u Beogradu (Ekonomski fakultet).

Na taj način Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je postao prva visoko-obrazovna ustanova u jugoistočnoj Evropi i jedna od malobrojnih u Evropi, koja nudi prestižne međunarodne osnovne studije iz ekonomije i finansija, po programu Univerziteta u Londonu (fakultet-nosilac LSE), koje paralelno vode i ka dve diplome.

Svečano potpisivanje protokola o otpočinjanju realizacije ovog programa su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Branislav Boričić i akademski direktor Londonske škole ekonomije, prof. dr Ričard Džekman (Richard Jackman).

“Ovo je veliko priznanje za Ekonomski fakultet od najuglednijeg evropskog ekonomskog fakulteta. Ovaj međunarodni program će doprineti i da dodatno unapredimo naše, već dobre, domaće programe. Fakultet se za ovaj program pripremao više od godinu dana i učinićemo sve da opravdamo poverenje koje nam je ukazano”, rekao je profesor Boričić.

ambasador velike britanije sa predstavnicima ekonsmokog fakulteta i lse1 Prestižne međunarodne studije Univerziteta u Londonu od sada na Ekonomskom fakultetu

On je objasnio da će Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE), kao fakultet-nosilac ovog programa, biti nadležna za definisanje nastavnog programa, pripremu nastavne literature i ispitnu verifikaciju studenata, dok će Ekonomski fakultet biti nadležan za izvođenje nastave, koja će se obavljati na engleskom jeziku, kao i drugih pratećih aktivnosti u okviru programa.

Prema rečima dekana Boričića, troškovi studiranja na ovom programu biće u rangu školarina na domaćim univerzitetima, i iznosiće oko 2.000 evra po godini, što zapravo predstavlja školarinu koja će se plaćati Univerzitetu u Londonu. Za najbolje student biće obezbeđene stipedije.

marija desivojevic delta holding1 Prestižne međunarodne studije Univerziteta u Londonu od sada na Ekonomskom fakultetu

Studije po ovom programu će početi od školske 2017/18. godine. S obzirom da program Ekonomskog fakulteta traje četiri godine, a program prestižne Londonske škole tri godine, studenti koji su ove godine upisali prvu godinu Ekonomskog fakulteta, nakon završene prve godine imaće priliku da se upišu na ovaj akademski program, rekao je dekan Boričić.

Nakon zvaničnog potpisivanja na Ekonomskom faklutetu, organizovan je prijem u rezdenciji ambasadora Velike Britanije, Denisa Kifa. On i njegva supruga bili su domaćini brojnim zvanicama, među kojima su bili gosti iz Londona – akademski direktor Londonske škole ekonomije i političkih nauka (LSE), prof. dr Richard Jackman; direktor međunarodnih programa Univerziteta u Londonu, Mike Winter , dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Branislav Boričić , predstavnici Rektorata Univerziteta u Beogradu, profesori Univerziteta u Beogradu, predstavnici Vlade Srbije, Ministarstva prosvete, Narodne banke Srbije , Fiskalnog saveta i brojni ugledni privrednici.

LSE Study Weekend 20161 Prestižne međunarodne studije Univerziteta u Londonu od sada na Ekonomskom fakultetu

 

Comments