Istraživanja u domenu međupolnih i partnerskih odnosa uglavnom nam ukazuju na neke modele ponašanja, po kojima možemo da se razvrstamo kao po horoskopskim znacima. Težnja da se sve klasifikuje, trebalo bi da nam pomogne da se orijentišemo i da lakše razumemo nečije motive i načine, koji se razlikuju od naših. Pa, neka istraživanja o sklonosti ka prevari među muškarcima i ženama, rekla su nam nešto što već znamo, ali ne želimo da prihvatimo, kao i neke zabavne i besmislene stvari, koje nismo ni morali da znamo.

Recimo, kažu da najveći broj prevaranata (41 posto) sluša rok muziku, a najmanji (2 posto) hip hop, rep i slično. Meni to više govori o popularnosti žanrova, ali, hej, ja nisam istraživač, samo razmišljam.

Takođe kažu da je ženska prevara razornija od muške. Pa, nisu morali da istražuju, mogli su da pitaju bilo koju ženu. Mi uglavnom varamo pod pritiskom nezadovoljstva u vezi, uplićemo se emotivno i to nam služi da lakše raspletemo onu priču koja se već rasparala.

Po istom šablonu, muškarci varaju da poprave brak. Traže sa strane ono što im nedostaje u braku, a nedostaje im seks, toplina i dobro raspoloženje. To će verovatno i pronaći, ali na koju foru to popravlja brak? Jedino produžava njihovu sposobnost da ga podnose.

Kako prevazići šablone prevare1 Kako prevazići šablone prevare
Comments