5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Nikad nisam verovala u muško-ženska prijateljstva! Da li zato što nikad nisam našla nekog “normalnog” druga sa kojim bih zaista mogla da se družim, ali, brate, uvek je bilo nekih emocija i muvanja, pre ili kasnije, sa moje ili njegove strane. Nekad se čak i završavalo vezom. Tako da, ne, ne verujem. Iz iskustva.

Ipak, ima i drugačijih iskustava, naravno. Postoje devojke koje se ceo život druže sa muškima i stvaraju sa njima ortački odnos. E, ali što je to tek zeznuto! Posle se njoj neki dečko svidi, a ono on nju gleda kao drugaricu… Sranje živo!

Zato, moj vam je savet – muško služi za dečka i ćao, kraj. Ako niste saglasne sa mnom, ok, imate pravo, ali ipak budite oprezne.

Ovo su znaci koji pokazuju da bi vaš najbolji drug lagano mogao da vam bude i nešto više.

Varnice. Počele ste da se osećate čudno, nelagodno u njegovom društvu? Osećate neke leptiriće i nagon da se najlepše osmehujete, najslađe pričate, najbolje što možete izgledate? Khm… Mislim da je i vama jasno na šta to liči. Problem je šta on oseća i uvek je riskantno povesti tu temu, pogotovo ako se dugo družite. Ipak, ovo može biti i samo privremeno, tako da sačekajte razvoj situacije.

Blejanje. Ako obožavate da blejite jedno sa drugim čak i kada su ostali njegovi muški i vaši ženski prijatelji slobodni, to jeste nešto specijalno. Mislim, vi ste jedno drugom uvek prvi izbor bez obzira na sve. Ukombinujte to sa svojim ponašanjem i eto nove definicije vašeg odnosa.

Zvanje. Da li je on prvi na koga pomisliš i koga zoveš kada ti se nešto važno desi? I on tebe? Jedno drugom poklanjate punu pažnju i srećni ste što zovete jedno drugo? Razume se, ovo može da pokaže da ste vi zapravo samo veoma bliski, ali gde je bliskost, lako se može pojaviti i nešto više.

unnamed79 Prijatelj ili nešto više?

Budite oprezne – ljubav i prijateljstvo lako je pomešati!

Briga. On ume da te sasluša, posavetuje, brine za tebe i čuva te kao malo vode na dlanu i ti to obožavaš? Zar ne želiš isto i od svog dečka?

Smeh. Ume i da te nasmeje čak i kada ti nije ni do čega? Da, to prijatelji rade. Ali ako on to radi na prisniji i malo onako muvanje-način, možda i on oseća nešto. Proveri ti to. Diskretno!

Signali. Ako dobijaš signale od njega onda je to to. Oni mogu biti diskretni i nenametljivi, ali i otvoreni i direktni. U principu, kada govorimo o muško-ženskom prijateljstvu veoma je teško razdvojiti emocije – da li je reč o prijateljskoj ljubavi i brizi ili onoj pravoj ljubavi i privlačnosti. Zato lako možeš da se zbuniš, pogrešiš i na kraju oskrnaviš prijateljstvo, a to nikako nije divan osećaj. Moraš biti veoma pažljiva i moraš dobro protumačiti osećanja. Budi strpljiva, konsultuj se sa drugaricama ili preko njih diskretno saznaj nešto što ti ne bi mogla otvoreno da ga pitaš.

I za kraj, moram napomenuti: ako u društvu imate ovakav par (najbolji drug i drugarica koji su nerazdvojni i sve gorenavedeno) nemojte ih toliko zadirkivati i prozivati. To će ih nervirati, odbijaće da shvate zašto im vi to govorite i na kraju će se naljutiti. Pustite ih da sami protumače svoj odnos ako tu postoji nešto više od prijateljstva; iako očigledno, njima će to u prvi mah biti nemoguće, a onda, kada dođu držeći se za ruke, slobodno se sladite kako ste bili u pravu!

Izvori fotografija: fanpop.com, 8tracks.com


Ivana Tomić 

Editors choice