Možemo da zamišljamo kako bi nam uspelo

Dokle god smo sa prijateljem sa ove strane granice prijateljstva, možemo da mislimo kako uvek postoji mogućnost da pređemo tu granicu. Možemo da zadržimo prijatelja zajedno sa onim nabojem mogućeg produbljivanja odnosa, što je veoma zgodno kad smo same, uplašene i ogorčene, jer će nam prijatelj pružiti oslonac, a i bićemo u kontaktu sa muškom energijom koja nam nedostaje. Možemo sa njim otvoreno razgovarati o mogućnostima i preprekama i ostati u domenu ŠBBKBB (šta bi bilo kad bi bilo), a ne rizikovati prijateljstvo.

Nećemo se razočarati u seksu

Ah, možda je naš prijatelj sasvim osrednji ljubavnik, brz na obaraču i bez kapaciteta i interesovanja da nam pruži vrhunsko zadovoljstvo. Uostalom, možda ga mi uopšte ne inspirišemo i ne pružamo mu uzbuđenje koje poznaje. Te iskrice koje tumačimo kao hemiju, samo su posledica bliskosti, koju možemo razviti sa svakim koga dugo i prisno poznajemo. Seksualna smo bića i normalno je da se u prijateljskom odnosu pojavljuje pitanje seksualnosti, koje poneti opuštenošću i poverenjem koje osećamo sa prijateljem, možemo da protumačimo kao seksualnu kompatibilnost. Nemojte pomešati prijateljski seks, sa seksom sa bliskim prijateljem.

povlastice ljubavnici Pet razloga zašto je bolje da nam prijatelj ne postane ljubavnik

Nikada nam neće biti neprijatno kad ga sretnemo

Ako smo uspele bar jedno prijateljstvo da pokvarimo uletanjem u vezu, onda dobro poznajemo osećaj stida, žaljenja i nedorečenosti, koji se javlja kad sretnemo bivšeg prijatelja, koji je postao bivši ljubavnik. Vrlo je zbunjujuće osećati da nekoga još uvek volimo kao prijatelja i da nam je uvek užasno krivo što smo to prijateljstvo obezvredili i izgubili u vezu, koje ne volimo ni da se sećamo.

Kad sretnemo prijatelja, iznenada, posle dva dana ili posle sto godina, uvek ćemo se iskreno radovati i bez zadrške ga zagrliti.

Aleksina Đorđević

Comments