Neiživljen dečko je kao dete izgubljeno u prodavnici slatkiša, samo što su njegovi slatkiši žene, pa uzima sve što mu se da. On je ključna stavka u ovoj priči o prijateljima sa povlasticama.

Lepa spoljašnost ne garantuje da će i ukus biti podjednako lep, a neiživljen dečko ne bira po ukusu već po spoljašnjosti. Važno je da napuni svoju knjižicu života sa što više devojaka, pa udara recku po recku. Cilj је kratkoročan, lično zadovoljstvo je u pitanju i zna da cilj opravdava sredstvo.

Spontane veze za jednu noć u pijanom stanju obožava. Tada mu se i posreći da se devojka sa kojom je bio ujutru delimično ne seća svega što je bilo, a ako se zadesi kojim slučajem da se neka devojka ponada, on izričito kaže da ga ne pita za ljubav. Ovo iracionalno mišljenje produkt je nezrelosti i želje za zabavom, a ovo je najgori tip muškarca koji može da vas zadesi.

Nedostatak empatije i nepriznavanje posledica u sklopu su njegovog “posla”. On ne razmišlja kako će se devojka osećati i nema osećanja da isto to razume.

Slika 145 “Prijatelji” sa povlasticama

Sve koje su ga imale, za dodir njegov bi i najmilije izdale, a njega to uopšte i ne zanima. Razmišlja o noći koju će da provede sa drugom, a duša koja je željna ljubavi ostala, ne tiče ga se uopšte.

Sav ovaj odnos definiše se pod pojmom “neobavezan seks”. Naravno da uloge mogu biti promenjene i da na mesto muškarca bude devojka, ali su to mnogo ređi primeri pa se zato bavimo neiživljenim tipovima muškaraca, a ujedno i pojave “prijatelji sa povlasticama”. Naravno da postoji i ta mogućnost da obe strane pristanu na ovu ponudu, ali to je već druga tema, drugi tipovi ljudi, to je primer prijatelja sa povlasticama.

Nekada smo zbog ljubavi činili razne ludosti. Dok postelju grejemo sa nekim drugim, a kod kuće govorimo kako smo kod drugarice. Ipak, šta je to što čoveka natera da se odluči na nešto nezrelo i neobavezno? To su ljudi koji jednostavno ne žele da se obavežu i nisu preterano zainteresovani za vezu na duge staze. Postoje i oni koji kao požele nešto ozbljino, ali uprkos tome nastavljaju da igraju igre i mnogi bivaju povređeni. Kada devojka prihvati ovu neobaveznu igru, ona malo laže sebe, jer nesvesno počinje da se zaljubljuje u svog seksualnog partnera. A onda kada shvati pravu istinu biva povređena, jer dogovor je dogovor. Neprirodno je imati nešto tako intimno sa osobom iz čistog dogovora. Muškarcima je pak mnogo lakše, jer njihov mozak funkcioniše po principu ponuđen-počašćen, ali mozak žene malo drugačije funkcioniše. Kada ponudi i počasti, instinktivno traži i propratne stvari: nežnost, toplinu, zagrljaj. Muškarci sa druge strane kao da su imuni na nežnosti. Ovo se ne odnosi generalno na muškarce, već na visok procenat njih.

Slika 225 “Prijatelji” sa povlasticama

Izbegavati odlazak na sastanke, javna mesta i izlive nežnosti, pravi su primeri da neko ne želi ništa ozbljno, samo privremenu zabavu. Skoro sam čula kako iz takvog odnosa može da se izgradi veza. Verujem da može, ne kažem ja suprotno, samo se pitam kakva bi ljubav bila posle činjenice da je neko sklon zanemarivanju osećanja.

Ispada da je ljubav stvar izbora. A ako se sretnete sa osobom čiji je izbor neobavezno druženje, zaobiđite je u širokom luku, osim ako niste željni kratkotrajne zabave, uzdaha na pokrivaču i privremenih zadovoljstava bez uključivanja osećanja.

Površan odnos ili ljubav na duge staze, na vama je da odlučite.

Neiživljenih tipova na svakom koraku. Želja ne nestaje, a uloge se menjaju, a vi odlučite kakvu igru želite da igrate. Vodite se instinktima i ne dozvolite nikome da dotakne vašu Ahilovu petu.


Violeta Stojanović

Comments