Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Zašto lažemo prijateljice o orgazmu

Zašto lažemo prijateljice o orgazmu

1/2

Pitanje orgazma je za žene kompleksno, stresno i naročito nezgodno, ako orgazam izostaje. Sa kim o tome razgovaramo otvoreno, ako lažemo prijateljice? I ako nam je toliko teško da se otvorimo, da čak i prijateljice lažemo, šta onda da radimo? Da se pravimo da je sve u redu i da se odreknemo mogućnosti da saznamo, otkrijemo, naučimo da doživljavamo orgazam? Ili da se nadamo da ćemo sresti muškarca, velikog poznavaoca, strpljivog i punog ljubavi, koji će otkloniti sve naše blokade, za šta bi morao u najmanju ruku da nam obriše mozak i da ćemo prosvršavati kao na filmu. U kom filmu? Pa tamo glume, pobogu. Ponekad u pornićima možete videti da žene svršavaju i to ako skvirtuju, jer to je vidljivo i autentično. Sve ostalo može da se lažira.

Prilično sam se zaprepastila kad sam saznala da među prijateljicama postoji takva blokada u komunikaciji. Prijatelj je valjda neko sa kim si opušten i komotan i koga ne moraš da lažeš ni o čemu. Za laganje je potrebna ogromna energija, da te ne bi odala osećanja i da bi uspešno skrenula temu, a i totalno je nekorisno. Jedino ako želimo da naše prijateljice misle kako je nama sjajno i kako imamo seks o kakvom one samo mogu da maštaju, ili ako ne želimo da ispadnemo jadne, neobaveštene i neuspešne, jer nam one kažu kako imaju sjajan seks. A možda one lažu, kao i mi?

Zašto lažemo prijateljice o orgazmu1 Zašto lažemo prijateljice o orgazmu

Razmišljajući o ovoj temi, počela sam da preispitujem razgovore koje sam sa prijateljicama vodila o seksu. I zapravo, nema mnogo tih razgovora. Kad je seks dobar, nema šta da se priča. Zadovoljstvo ne zahteva nikakvo objašnjavanje i nema pitanja na koja treba odgovoriti. Ali bilo je razgovora, itekako detaljnih, tamo gde je bilo problema. Sigurna sam da imam prijateljice koje me ne lažu, niti ja lažem njih, jer smo vodile razgovore u kojima smo nastojale da analiziramo probleme i pronađemo rešenja. Koncept laganja prijateljica za mene je potpuno stran, jer u čemu je onda prijateljstvo, ako te ne oslobađa potrebe da maskiraš, kamufliraš i kriješ? I ako se na prijateljstvo ne oslanjaš baš onda kad imaš problem, pa čak i ako je taj problem tako kompleksan i postiđujući, kao što je izostanak orgazma, kakvo je to prijateljstvo?

Editors choice