Hot topics

Reci NE kompromisima: Ovo su neki koje definitivno ne bi trebalo da praviš

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Vreme je za detoksikaciju: Kako da napokon eliminišeš celulit i višak vode u telu?

Stajlinzi koje ćemo nositi celog leta – on repeat!

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

1/2

Ako iz prijateljstva “skliznete” u seks, gubite prijatelja i dobijate ljubavnika. A ako iz seks-šeme uznapredujete do prijateljskog odnosa, stvari stoje malo drugačije. Definicija prijateljstva sa povlasticama nije jednostavna, a nije lako ni balansirati u takvom odnosu. Ako ste muškarca zaista doživljavali kao prijatelja i onda ste pomislili da bi bilo baš dobro kad bi se među vama nešto desilo – pritom ne mislite na seks, nego na partnerstvo. Jer, poznajete se, volite se, zabavni ste jedno drugom i prosto bi bilo idealno kad biste mogli da ostvarite vezu. Ukoliko ste bili u situaciji da pokušate, ili znate nekog ko je pokušao – onda znate i da ovo obično ne uspeva, završi se obostranim razočaranjem i žaljenjem i više ne možete da “popravite” prijateljstvo, to jest, da se vratite prethodnom odnosu, kao da ničeg nije bilo. Retko se dešava da ovakva veza uspe, a kad uspe, to je stabilna i trajna veza u kojoj su partneri stalno svesni koliko su srećni što imaju jedno drugo.

Ono što uglavnom smatramo prijateljstvom s povlasticama, jeste drugarski odnos u kome postoje varnice, kojima drugari ne odole – a onda se suočavaju sa potrebom da tu stranu svog odnosa zadrže za sebe, da se ne “otkrivaju” u društvu i da zadrže drugarski odnos, kao i novootkriveno uživanje u seksu.

Vaš prijateljski odnos se menja

Gledate se drugim očima – neminovno je da telesna bliskost i intima promene vaš drugarski odnos. Kad ostanete sami, više ne tražite koji ćete film gledati, nego se bacate jedno na drugo, a kad ste u društvu, onda se trudite da se ponašate normalno i niste sigurni da vam uspeva. Teško je izbalansirati ovakav odnos i teško je zadržati ga u tajnosti.

Editors choice