Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Povratak 90-ih: Tri stvari koje treba da znaš o dekadi koja je kršila sva modna pravila

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Svi pričaju o IPL-u, a ti još uvek koristiš brijač?!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Zvanične statistike tvrde da blizu polovine stanovnika Srbije koristi internet. Procene su malko preuveličane, ali činjenica je da je internet sve zastupljeniji kako infrastruktura i broj računara u opticaju rastu.

Što je još važnije, razvija se internetsko poslovanje domaćih firmi koje posluju na internetu ili u vezi sa internet tehnologijama. Mnogi stručnjaci su otišli iz zemlje, ali sve je više mladih kompanija koje zasnivaju uspešne poslovne projekte koji se putem interneta obavljaju za inostrane firme (tzv. outsourcing, neka vrsta internetskog “izvoza”).

Međutim, prostora za razvijanje ima veoma mnogo. Poverenje u internet i internetsko poslovanje je veoma nisko. Svest o mogućnosti kontrole i poboljšanja rada državnih službi je veoma mala. Nedovoljna je i obaveštenost da internet može postati sirovina za veoma uspešnu granu privrede koja bi zapošljavala mlade i bila veliki izvoznik rada.

Zamislite da radite za firmu u Americi, Kanadi, Australiji, Britaniji. Zarađujete dva, tri, četiri, pet, šest puta više od prosečne plate u Srbiji, a ne morate da napuštate zemlju i perete sudove da biste preživeli. Zamislite da nikada ne morate da odlazite u poštu i čekate red, da ne morate da se šetkate od šaltera do šaltera kada vam je neophodna usluga državne službe. Zamislite da možete da kupite bilo šta putem interneta i da vam to donesu na kućnu adresu?

E, ako vam se dopadaju ove zamisli, možete se pridružiti i pomoći da se ostvare.

Kako? Veoma lako.

Kliknite ovde i popunite ovu sasvim anonimnu anketu koja će pomoći da se stekne uvid u internetske navike građana Srbije. Pomozite da se probudi svest države da je budućnost Srbije u internetskom poslovanju.

Pridružite se “Internet revoluciji”!


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Editors choice