Tvoja kuhinja ne sadrži samo nairnice koje voliš da jedeš, koje koristiš prilikom kuvanja i pripremanja obroka za sebe i svoje drage ljude, već je puna onih namirnica i proizvoda koje možeš svakodnevno da koristiš i za negu svoje kože i kose. Dok za mnoge namirnice znaš da su odlične i verovatno ih već dugo koristiš, neke od njih možda nikada nisi pomislila ni da staviš na svoju kožu, a one su zaista efektne i veoma zdrave i preporučljive. Ovo je samo jedan miks, poznatih i još “nepoznatih”, namirnica koje će učiniti da blistaš, uvek budeš sveža i da svoj mlad lik očuvaš dugo.

Paradajz

Možda je ovo jedno od najvećih iznenađenja, ali paradajz zaista čini čuda za tvoju kožu. Potrebno je da samo jednom nedeljno staviš tanke kriške paradajza na svoje lice, te ćeš mu tako povratiti svežinu, sjaj, hidriranost, a sve za samo 20 minuta držanja. Možeš da napraviš i masku od pulpe paradajza i malo maslinovog ulja.

prirodna nega 2 Prirodni proizvodi koji čine da tvoja koža zauvek ostane mlada

Krompir

Krompir je odličan za očuvanje mladalačke kože lica. Osim što joj vraća svežinu, odlično utiče na to da ten bude ujednačen i lep, a uz to, krompir utiče i na sprečavanje nastajanja bora. Šta bolje može da se traži od njega? Ionako je preukusan, pa ga sad ponudi i svom licu. Možeš napraviti pulpu od svežeg krompira ili ga iscediti u sokovniku i vodu koju dobiješ naneti na lice nekih 15-ak minuta, jednom nedeljno.

Comments